Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

kombinace léků

Gabriela

Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli jsou léky které užívá člověk,který má diagnostikovanou BAP a před 8 lety se pokusil o sebevraždu vhodné.Jsou to Coaxil,Tiaprid a při potížích Neurol.Domnívám se,že tyto léky nepomáhají.A častá konzumace alkoholu i ve větším množství určitě také není v pořádku.A také se musím zmínit o tom,že je to diabetik,astmatik a trpí bronchitidou a rozedmou plic.A toto vše lékař ví.Prosím o váš názor na kombinaci těchto léků s ohledem na nemoci a hlavně také ten alkohol.Mnohokrát děkuji za váš čas a přeji krásný den.Gabriela

Odpověděl: Jakub Minařík

To je těžké, medikace závisí na klinickém obraze, reakci pacienta, jeho spolupráci, ... I když se mi medikace nejeví jako ideální, nevím co jí předcházelo a co vše kolega vyzkoušel. Nakonec je tohle možná jedinná smysluplná volba. Asi vám s tím moc nepomohu.

 

Stran alkoholu, to je jiná. Pokud tomu dobře rozumím, popisovaný člověk "chlastá"., opíjí se klidně několikrát do týdne, pije denně, velké dávky alkoholu nebo podobně. To je zcela nepochybně špatně. Alkohol sice může přinést jednorázovou úlevu, ale z dlouhodobějšího pohledu onemocnění bude výrazně zhoršovat. Doporučení je jednoznačné, pít střídmě, neopíjet se, pokud toho výše jmenovaný nebude schopen, abstinovat úplně. Je otázka, zda tohle výše jmenovaný ví. Také si může uvědomovat stav, ale nestát o změnu.

DMS

Zpět