Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Frontin

eisenacher

Dobry den, zacatkem minuleho roku jsem se dostal do potizi s horcikem, chodil jsem na injekce, byly to velmi neprijemne stavy. Lekarka mi proto predepsala Frontin. Uz je to 7 mesicu, ja si nechal ruzne predepisovat Lexaurin, Neurol a hlavne Frontin. Bylo mi bajecne ale ted mam jiny problem, kdyz si ho nevezmu jsem roztreseny, mam tiky, uzkost. Nevim jak z toho ven, beru 0,25mg-0,5mg Frontinu denne, nahle ho vysadit nedokazu. Muzete mi prosim nejak poradit, me Lekarce se mi to sdelovat nechce, stydim se za to, chtel bych si nejak pomoci sam. Dekuji

Odpověděl: Amrit Sen

Zdravím Vás, 

Z toho, jak situaci popisujete, si troufám usuzovat, že potřebujete odbornou lékařskou pomoc. Chápu, že se nechcete svěřovat komukoliv, nebo vašemu lékaři. Nemáte se za co stydět a můžete navštívit lékaře ve specializovaném zařízení, kde se na Vás určitě nikdo skrz prsty dívat nebude a kde stejně, jako jinde bude odborník respektovat Vaše soukromí. Nemusí jít o žádná drastická opatření, či procedury, existuje řada způsobů, jak Vám, samozřejmě pokud budete mít potřebu a ochotu spolupracovat, s úspěchem pomoci.

Napíšete li nám, ve kterém, nebo poblíž kterého většího města bydlíte, nebo ve kterém regionu se pohybujete, rádi Vám potřebného specialistu, nebo zařízení, kde Vám poradí a pomohou pomůžeme vyhledat. Najít je můžete i v Databázi kontaktů na Drogovém serveru: www.drogy.net/databaze-kontaktu , kde můžete hledat podle oblasti. Další vhodný odkaz je Mapa pomoci na www.drogy-info.cz , kde lze hledat taktéž podle regionu a typu zařízení. Pokud si nejste jistý, jaká služba by ve Vašem případě byla nejvhodnější, podívejte se do rubriky Pomoc a léčba na stránkách naší poradny, kde najdete informace o jednotlivých typech péče. 

Nenechte se vyděsit tím, že se názvy točí kolem drog, závislost si nevybírá a to, že využijete některou z drogových služeb automaticky neznamená, že jste feťák. 

Můžete také zajít do jakéhokoliv nejbližšího zařízení, zabývajícího se problematikou závislostí a tam Vám i anonymně rádi poskytnou pro Vás důležité informace, popřípadě poskytnou další servis.

Velmi schůdným řešením by pro Vás myslím bylo, požádat praktického lékaře, případně toho, který Vám léky předepisoval, aby Vám vypsal žádanku ke spádovému specialistovi, popřípadě, je li Váš ostych tak nepřekonatelný, zeptat se známých, nebo přátel k nimž máte důvěru a nechat se doporučit k některému psychiatrovi z jejich okruhu.

Budeme rádi, napíšete li nám, jestli Vám naše odpověď byla užitečná a rádi Vám odpovíme na další otázky.

Přeji Vám, abyste dokázal sebrat kuráž a dobře pořídil.

Nevěšte hlavu, stojí to za to.

S pozdravem, Amrit Sen.

DMS

Zpět