Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Vysazení lexaurinu

Láďa

Dobrý den,
Mám problém se závislostí na lexaurinu. Beru 3x denně 3mg. Po jakých dávkách a po kolika dnech mam snižovat, abych se toho zbavil a zároveň 'nejak' fungoval?? Náraz to nejde, jsem pak nepouzitelnej. Děkuji moc za radu.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Láďo, zdravím Vás.

 

Máme zde na poradně nějaké technické potíže, které se snažíme řešit, doufám, že nebudou dlouho trvat. Kopíruji odpověď MUDr. Pavlíkové a zároveň se tímto omlouvám za komplikace.

 

Za tým Drogové poradny, Markéta Kordová (koordinátor)

 

Kopie:

 

Dobrý den,

nedoporučuje se vysazovat najednou, kromě toho, že byste byl nepoužitelný je i riziko epileptického záchvatu. Měl byste vysazovat postupně. Někomu pomáhá, když si udělá tabulku, kde si k jednotlivým datem napíše dávkování. Na polovinu aktuální dávky se dá jít rychleji, tu zbylou polovinu se doporučuje vysazovat pomaleji. Nejdřív si rozmyslete, který z těch tří Lexaurinů by Vám chyběl nejmíň a s tím začněte. Například ten polední až tolik nepotřebujete, takže snížíte na 1-1/2-1. Počkáte několik dní, klidně i týden a opět uberte, například 1/2-1/2-1. Opět tomu dejte čas. Až budete na poloviční dávce, tj. 1/2-1/2-1/2, můžete začít snižovat pomaleji, ale nemusíte, záleží, jak se budete cítit. Takže můžete 1/2-1/4-1/2 nebo rovnou 1/2-0-1/2. Vždy si nechte tak týden, než opět snížíte. Pokud si to naplánujete do tabulky, mělo by Vám to vyjít na minimálně 6 týdnů, ale klidně i na 3 měsíce.

Přeji hodně úspěchů, s pozdravem
VP

 

DMS

Zpět