Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Ambulantní léčba

Help89

Dobrý den,
měl bych ještě jeden dotaz můžete mi prosím Vás doporučit nějakého odborníka/kolegu v oboru či místo, kde mohu docházet, poradit se osobně o vysazení zbytku dávek Rivotrilu, potřeboval bych to zkonzultovat ať je to pro mne bezpečné, rád bych se sebou něco dělal-strašně moc bych chtěl být "čistý" od psychofarmak, nebráním se nějaké alternativě, ale ne takové, která by mne dostala opět do těchto stavů při odvykání a na kterých by nevznikala závislost. Jedná se o lokaci - Opava, samozřejmě jsem ochoten dojíždět, ale upřednostňuji co nejblíže domovu vzhledem k fyzickým i psychickým možnostem. Děkuji mnohokrát. Btw. je vhodnější volba KETILEPT tedy za RIVOTRIL, když užívám posledních pár týdnů opravdu jen 0,125mg výměnou ze dne na den? Musím říct, že pociťuji určité abstinenční příznaky z vysazení a ne úplně malé ( podrážděnost, bolest, očí, svalů-především zad a nohou). Děkuji mnohokrát za vstřícnost a za Váš čas, že opět obtěžuji. Mějte se krásně Michal

Odpověděl: Veronika Pavlíková

 

Dobrý den,

 

fámy ohledně Rivotrilu na Slovensku jsem slyšela, ale nemám k tomu v podstatě žádné další informace.

 

Ve Vašem okolí žádného psychiatra ani osobně ani z doslechu neznám, ale určitě tam bude někdo šikovný. Kontakty na veškerá odborná zařízení naleznete v databázi zde: www.drogy-info.cz (rubrika Mapa pomoci, zadat kraj, město a druh - v tomto případě Psychiatrická léčba, AT ambulance nebo Adiktologická ambulance).

 

Dávka Rivotrilu, kterou užíváte, je v podstatě zanedbatelná a lze jí vysadit najednou. Příznaky bych spíš připisovala psychice a obavám. Pokud se ale přes den necítíte dobře a objevuje se úzkost a neklid, můžete přechodně, něž Vám bude líp, užívat Ketilept i několikrát denně (klidně i čtyřikrát, nemusíte mít obavy), Ketilept v nižších dávkách (25mg) zmírňuje úzkost a tlumí. Jde o nenávykový lék, na spaní ho můžete užívat dlouhodobě. Určitě je to dobrá volba a je bezpečné vyměnit minimální dávku Rivotrilu za Ketilept.

 

S pozdravem,

VP

 

 

DMS

Zpět