Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Už jsem úplně v ......

XX

Dobrý den, je to život k uzoufání. Poslední 2 roky, co snižuji rivotril, z 1mg na 0,5mg hned a z 0,5 strašně pomalu, brzdí mě tělo, které svými fyzickými projevy brání, abych úspěšně z riva odešla. Každou hodinu mám návaly horka, s nimi se zhorší třes, slabost v celém těle, nic ani nemůžu dělat, ta vnitřní horkost mě ubíjí, nohy mi nechtějí chodit, bez sil, psychiatr mi dnes řekl, že to mám jen v hlavě, že mi nic není, ale já se chci hýbat, chci pracovat, jenže tělo mám ztuhlé a napjaté a každý nával to jen zhorší, mám jít do léčebny, co tam budou se mnou dělat, když se mi podlamují nohy, chodím ztuha a pomalu, jakoby mě něco brzdilo, jaký je smysl takového trápení, chtěla jsem jít na MR, psychiatr nesouhlasí, jsem prý zdravá, jaký smysl má život, když je člověk nemocný a závislý na lidech kolem, kteří za mě platí zdrav. pojištění, abych mohla dýchat vzduch na této planetě? Omlouvám se za výlev, je mi strašně smutno.

Odpověděl: Tereza Ehrenbergerová

Dobrý den,

 

předně se omlouvám za zpoždění.

Život smysl určitě má a já věřím, že i vy ho v tom svém najdete. V tuto chvíli vám jen mohu doporučit, abyste se svěřila do péče zkušeného psychoterapeuta, který vám pomůže toto vaše dlouhodobé trápení zmírnit a překonat. Intenzivnější formou by potom mohla být docházka do nějakého denního stacionáře, kde se psychoterapie kombinuje s dalšími technikami. Hospitalizace je určitě také možnost, během ní je také možné doplnit tělesná vyšetření, pokud by byly pochyby o příčině vašeho stavu.

 

Pokud to trvá tak dlouho, možná je načase, abyste se to pokusila řešit nějak intenzivněji a s dostatečnou podporou. První krok bývá nejtěžší - můžete zkusit požádat někoho blízkého, aby vám pomohl, ať už se rozhodnete si zajistit terapeuta, docházku do denního stacionáře či hospitalizaci.

 

Držím palce a přeji hodně štěstí!

 

T.E.

DMS

Zpět