Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Tabletka do konecnika

Jon

Dobry den chcel by som sa opytat ci ked si zavediem hypnogen alebo zolpidem rektalne,ci to bude mat nejaky ucinok? Perolarne uz necitim nic.je toto mozne,? CITAL SOM ZE SLIZNICA KONECNIKA JE PREKRVENA A VHODNA NAPR. NA APLIKOVANIE NELEGALNYCH DROG.MOZE SA AJ HYPNOGEN TSK PODAT? JE TO SURNE A PRETO DAKUJEM ZA RYCHLU ODPOVED PRKNY DEN

Odpověděl: Tereza Ehrenbergerová

Dobrý den,

přiznám se, že zkrátka nevím, jak by něco takového probíhalo, ani se mi nepodařilo najít konkrétní informace na internetu.

 

Teoreticky: Tablety jsou potahované a rozhodně nejsou k rektálnímu podání určené, takže je otázka, jestli by se nějak rozpustily, aby mohlo dojít ke vstřebání látky. Pokud by se látka vstřebala, tak by se pravděpodobně účinek dostavil, ale jedná se stále o tutéž látku se stejným účinkem na receptory a pokud už vám nepomáhá, když si vezmete perorálně, tak vám nejspíš nepomůže ani rektálně. Rektální podání u nelegálních drog ovlivňuje např. nástup účinku a jeho trvání, ale samotnou kvalitu už v podstatě ne.

 

Pokud máte problémy se spaním, spíše bych vám doporučila, abyste to prokonzultoval s lékařem. Takové experimenty by vám mohly i ublížit.

 

Tak hodně zdaru, kdyby něco, ozvěte se!

T.E.

DMS

Zpět