Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

BENZO A SPORT

Stavj

Dobrý den. Rok beru Rivotril. Mezitím jsem bral i SSRI AD, ale všechny jsem vysadil a zbyl jen Rivotril. Beru teď stabilně 1mg odpoledne. Hrozně rád ale sportuji, tak jsem se chtěl zeptat - nevadí Rivotril při vysoké sportovní zátěži? Jedná se o tréinky MMA, které jsou dost naročné a vim, že například při antibiotikách se sportovat nesmí. Lékaři říkali, že je to v pořádku, ale nějak mi to stále vrtá hlavou, tak bych rád jednou pro vždy věděl, jak to je a tim zase o něco uklidnil svoji mysl. Děkuji předem za odpověď. Hezký zbytek dne.

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Dobrý den,

 

nepíšete jaká byla stanovena diagnóza (předpokládám, že nějaká z okruhu úzkostných/depresivních poruch), nicméně benzodiazepiny nejsou indikovány k dlouhodobé léčbě a chronickému podávání. Pokud potřebujete dlouhodobou léčbu úzkosti je vždy nutné přejít na některou jinou skupinu léčivých látek, vzhledem k závislotnímu potenciálu benzodiazepinů.

 

Pokud jde o Vaší otázku, pravděpodobně nijak extrémně vadit nebudou. Pokud Vám nijak nesnižují pozornost apod. pak by neměly vadit ani tímto způsobem.

 

S pozdravem

Dr. Zbyněk Oktábec

DMS

Zpět