Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Diazepam 2

Roman

Dobrý deň. Som tu zas
Som ted na 1,5mg diazu ráno vecer, a1a1 tiaprid ráno a večer. polim si to z 2mg tablety ten diazepam.
Ad neuzivam, i keď mám panickouzkostni poruchu F41, f42, neurasteniu atď. Som 2roky cca na tak nízkych dávkach. Snizuju bol som už i nai na 0,5 mg diazepam u denne, jen tam už je problém..
Chci se opýtať, začal som s meditačna, i relaxačnú hudby, autogénny tréning, i hypnozou. Je to psychoterapeut Lajprik.
Muze mi ta hypnoza ublížiť? Posloucham to cez sluchátka a myslím ze mne to pomaha... Sém tam dám i 1 pivo, to bi asi nemelo ublížiť že ne, to je taková moje slabustka, jinak 3 roky som opitý nebol. Zbavim se nekdy toho už konečne a nehrozí mi záchvat nebo neco pod. Ďakujem moc za odpoveď...

Odpověděl: Tereza Ehrenbergerová

Dobrý den, Romane,

 

pana Lajpríka neznám, ale to, co jsem teď krátce shlédla na youtube, mi nepřijde nebezpečné. Pokud vám taková motivační videa pomáhají, není důvod, proč toho nevyužít. Zároveň mě ale napadá, jestli máte zkušenost s "reálnou" psychoterapií založenou na osobním kontaktu. Tam můžete jednak dostat nějaké cenné rady ohledně toho, jak úzkosti zvládat a jak jim předcházet, ale zároven je to i prostor, kde můžete bez obav sdílet svoje myšlenky, obavy, strachy, ale třeba i radosti. Kde se můžete bavit o tom, kde mohou mít vaše potíže kořeny, a dozvědět se něco více o sobě. Svěřit se člověku, který vás nesoudí a který je samozřejmě vázán mlčenlivostí, může přinést hodně úlevy.

 

Co se týče záchvatů, hrozí spíše při násobně vyšších dávkách diazepamu než jsou ty vaše. Samozřejmě ale platí doporučení, abyste vysazoval pozvolna (a bylo by dobré, aby o tom věděl váš lékaře / vaše lékařka).

 

Stačí to takto? Kdyžtak se ptejte.)

 

Pěkný den!

T.E.

DMS

Zpět