Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Důležitý dotaz

Anonym

Dobrý den, chci se zeptat, pokud člověk dlouhodobě užívá Rivotril v dávce 2mg denně po dobu zhruba 3 let a měl by nastoupit bud do vězení či do ochranné léčby, má ten daný člověk nárok na stálé užívání tohoto léku? Nebo mi ho můžou bez mého dovolení vysadit a způsobit mi vážné abstinenční příznaky? Samozřejmě moje doktorka ví o mém dlouhodobém užívání ale nám to tak vyhovuje nemám potřebu navyšovat ale cítím, že nesmím vysadit. Vím že toto není právní porada, přesto prosím, zkuste mi tento dotaz nějak zodpovědět. Děkuji moc.

Odpověděl: Nikol Spůrová

 

Dobrý den,

 

děkujeme za Váš dotaz. Bylo by vhodné mít s sebou k nástupu do výkonu trestu lékařskou zprávu od ošetřujícího lékaře, který Vám Rivotril předepisuje. Obvykle nebývá problém ve věznicích zůstat na stávající medikaci, dohodnete-li se se svým lékařem, který Vás ve věznici převezme do péče.


Pokud byste se potřeboval na cokoliv doptat, více se k nástupu připravit a stál o podporu, můžete se obrátit na kolegy z Centra pro osoby v konfliktu se zákonem, kteří také do věznic dojíždějí.


Kontakt:
Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem (COKUZ) SANANIM, z. ú.
Žitná 1574/51
110 00 Praha 1

mobil: +420 775 766 706
+420 601 575 130
e-mail: vezeni@sananim.cz

 

web: http://www.sananim.cz/o-nas-1/centrum-pro-osoby-v-konfliktu-se-zakonem-cokuz.html

 

Pondělí - pátek:
9 - 13    13.30 - 17.30

 

Stačí takto?


Přeji klidný Nový rok!


S pozdravem,
Nikol Spůrová

 

 

 

 

DMS

Zpět