Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Sanval Neurol

Alena

Dobrý den brala jsem dlouho neurol ten už nemám nikdo mi ho nechce ☹Předepsat dělal mi dobře a teď už dlouho používám sanval ze začátku dobrý brala jsem jen 😌teď je mi těžko potim se buchtot srdce klepou se mi nohy ruce mužů zeptat co mi pomůže se zbavit závislosti 😌jak bezpečně lék vysadit ten Sanval aby mě to nepolozilo a čím ho nahradit dekuju za informaci😊

Odpověděl: Marie Saudková

Dobrý den Aleno, 

 

vaše situace je bohužel  složitější a není možné ji vyřešit jednorázovým dotazem v internetové poradně. 

I tak se vám nyní pokusím předat co nejvíce informací a nasměrovat vás na odbornou pomoc.

 

Neurol je lék, který patří mezi benzodiazepiny. Je to lék, který s může brát dlouhodobě, ale samozřejmě vyzváří závislost. Píšete, že už vám ho dlouho nikdo nechce předepsat. Nezmiňujete se, jestli jste v péči psychiatra. Můj názor je ten, že by ve vašem případě určitě bylo dobré v péči psychiatra být. 

 

Pravděpodobně máte psychické potíže, které se dají léčit i jinak než medikací. Mám na mysli psychoterapii, docházení na skupiny atd. Šířeji pojatá léčba může být účinnější a medikace se může snižovat. Vůbec by bylo dobré jakékoliv psychiatrické  léky brát jen na doporučení lékaře. 

 

Lék Sanval patří mezi hypnotika, ale v mozku působí podobně jako Neurol. Tento lék se má užívat pouze krátkodobě a bohužel pokud ho užíváte, budete mít sklon zvyšovat dávky. Stav který popisujete je velmi varovný a rozhodně bych vám nedoporučovala abyste lék sama vysazovala, nebo přecházela na jiný. Zvláště když u léku Sanval je riziko nebezpečných abstinenčních příznaků větší. 

 

Zkuste se obrátit na psychiatra nebo na adiktologickou ambulanci, případně na AT poradnu. Tam můžete získat odbornou pomoc a můžete tak svou situaci lépe vyřešit. Neposílám vám žádný kontakt, pokud budete chtít lépe naměrovat napište nám prosím jaké větší město máte poblíž a my pro vás vhodné kontakty vyhledáme. 

 

Přeji vám aby se vše dobře vyřešilo.

 

Za Drogovou poradnu

Marie Saudková

DMS

Zpět