Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Zmena liekov

Lenka

Dobrý deň. Viac krát som písala do poradne.Vzdy ste mi odpísali pravdivo.
Uz dosť dlho sa trápim s mojim stavom. Ako som pisala beriem seroxat 3x10mg, frontin 3x 0.5 mg plus duloxetin 1x 30mg. Pri väčšom strese som mala predtým búšenie srdca, tlak na hrudi,sucho v ústach.Teraz mávam zase nevolnosti. Príde to na mňa ani neviem kedy proste vo chvíli keď to najmenej čakám.Seroxat obsahuje serotonin a duloxetin obsahuje aj serotonin aj noradrenalin.Podla mňa mam noradrenalinu malo, keď mávam nevolnosti.Ale tak mi príde zle akokeby mi mozog v tej chvili prestal pracovat a musim si v tej chvili lahnut.Stav na odpadnutie.Duloxetin beriem 6 týždeň.Kontrolu mam až 20.9.neviem ci pani Dr.nezavolam skôr. Môže mi podľa Vás pani Dr.seroxat vysadiť a zvýšiť davku duloxetinu? Ci sa musi aj seroxat vysadzovat postupne ?Ďakujem pekne za odpoveď.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Lenko, 

 

Pokud si pamatuji dobře, v nedávné době jsme zde řešily jiné léky. Paní doktorka Vám zřejmě tedy nasadila nové. Po každém nasazení je potřeba chvíli počkat na vytvoření si učinné lékové hladiny v těle. Na druhou stranu, pokud se dostaví nežádoucí vedlejší účinky, je vhodnější se s ní spojit a zkonzultovat Váš stav.  

Vedle toho s Vámi hýbe dost psychika, kdy jste citlivější na obdobné reakce organismu a do budoucna by bylo fajn tyto stavy řešit i nemedikatozně a namísto toho docházet pro odbornou pomoc. Nabídka na zprostředkování platí, záleží na Vás. 

 

Opatruj te se.

HS

DMS

Zpět