Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

predávkovanie

john

dobrý deň, veľa sem píšem , už dlhodobejšie ... ale už nastal čas , kedy som prehodnotil , že môj život už nemá zmysel a nebaví ma a nechce sa liečiť, mám zlé skúsenosti ....včera večer som rozdrvil 30ks Xanaxu SR 1mg a zapil sto vodou , myslel som si , že ráno sa niečo stane , ale zobudil som sa skoro ráno pomočený a celý deň sa cítim , akoby v takej kóme ...keď sa k Vám dostane moja správa , možno už mi to vyjde , dnes plánujem 100 ks Trittico 150mg ... proste neviem nájsť zmysel života , či už sa liečim , či mám partnerku , či pracujem , som závislí na BZD, aj keď som sa snažil sám znižovať a plus na hypnotikách ...už som mal termín do nemocnice na preliečenie , ale som ho zrušil , pretože mám veľmi zlú skúsenosť , robili tam so mnou také veci , že mi odobrali všetky lieky a mne bolo na umretie a tak som tam bol 3 týždne...a v zlom stave ma aj prepustili ...už neverím , že sa dá existovať bez liekov, ktoré ja vlastne nechcem brať , cítim sa ako ich otrok... nie je možné dostať človeka zo závislosti od benzodiazepínov je i to ľúto, pretože je 21 storočie a nevedia človeku pomôcť , žiť šťastný a čistý život bez liekov :-( nemusíte mi radiť ako to urobiť , len chcem vedieť , či 100ks trittika 150 mg prinesie úľavu a bezbolestný odchod ...? prajem každému , kto raz bude plánovať dotknúť sa takých liekov, nech si radšej usekne ruku , lebo s jednou rukou sa dá žiť šťastne , ale s týmito liekmi je to peklo a bez nich ešte horšie ...závislosť je až mučivá ....pekné časy *Vám prajem ....

Odpověděl: Nikol Spůrová

 

John, zdravím Vás,


odpusťte, ale na váš dotaz zda Vám k odchodu ze světa stačí 100ks Trittica 150mg, odpovídat nebudu.

Píšete, že jste přehodnotil celou svou situaci a nevidíte další smysl vašeho života, nebaví Vás se léčit a ani už nechcete. Možná nyní nemáte sílu, ale rozhodně to neznamená, že musíte svůj život aktuálně ukončit. Nevím, jaké všechny události vedly k tomu, že se cítíte takto na dně. V dotaze píšete, že máte zlé zkušenosti s léčbou a rychlým vysazování medikace. Tato zkušenost Vám zabránila další léčbě. Nevím, kde jste se pokoušel odvykat, ale máme mnoho dobrých zkušeností s léčebnami, kde vysazují velmi pozvolna, pomalu a lidé odcházejí ve stabilizovaném stavu bez odvykacích stavů. Můžeme Vám zaslat nějaké kontakty, pokud budete chtít.

 

Je mnoho služeb i lidí, kteří mohou a chtějí být s Vámi v této těžké situaci, ať už je jakákoliv.
Můžete se ozvat na některou z krizových linek, které Vám posílám. Na lince si můžete v klidu o celé situaci pohovořit, nebýt na to sám, bude tam člověk pro Vás, který Vás vyslechne a můžete se mu se vším svěřit a také získat na situaci maličko jiný pohled.

 

Pokud nemáte sílu či odvahu, abyste sám někam šel či zavolal - svěřte se někomu ve vašem okolí. I tady může jenom prostý rozhovor pomoci, přinést velkou úlevu či nějaké řešení. Ten někdo také může zavolat na krizovou linku s Vámi nebo Vás může doprovodit. Určitě neztrácejte naději. To, že teď nevidíte světlo na konci tunelu, neznamená, že tunel nikdy neskončí.

 

Je možné také volat na rychlou záchrannou službu.

 

Nevím, odkud, nám píšete. Tady ale posílám kontakty na krizové služby, kam se můžete kdykoli (ve dne v noci) obrátit:

 

Krizová linka, Centrum krizové intervence: 284 016 666
Pražská linka důvěry: 222 580 697

 

Další krizová centra, non-stop krizové linky podle regionů najdete zde:


http://www.psychoportal.cz/linky-duvery


http://www.psychoportal.cz/krizova-centra-sluzby

 

 

Johne, držte se, a dejte o sobě vědět!


Přeji vše dobré!


S pozdravem,
Nikol Spůrová

 

 

 

DMS

Zpět