Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Zolpidem - odvykání

Andrea

Dobrý den, prosím poradíte kam se obrátit se závislosti na Zolpidemu? Předepisuje psychiatr, myslim, ze u něj oporu nenajdu. Beru ho už asi 9 měsíců. Sem tam pauza i 2 týdny. Nyní už nesnesitelné návaly horka a extrémní pocení i když jen sedím a najednou začnu přemýšlet o něčem, co by mohlo to přinést byť jen malý stres. Omezuje mě to sociálně, nosím s sebou šaty na převlečení a fén neustále. Stále mokrá, teď z toho vždy nachlazená. Mám úzkost, aby si mě nechali v práci, kde se mi moc líbí, mám za sebou polovinu zkušební doby. Už jsem si odvykala několikrát sama snižováním dávky z 1ks na 1/4 tablety a současným nahrazováním - Melatonin,Gaba, Dr.Poppov kapky Spánek a nervy a ještě něco bylinného (nepamatuju název). K tomu beru už 3 roky asentru. Já bych šla nejraději na 2 týdny nebo dýl někam na odvykací kůru - dělá se to? Chtěla jsem i dříve kvůli úzkostem, ale pak jsem našla tuto práci a záleží mi na tom. Možná po zkušebce na neschopenku?

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Andreo.

 

Hned v úvodu Vás chci podpořit v motivaci změnit současnou situaci. A pokud byste tedy neuspěla u svého psychiatra. Není mi jasné, zda jste se už pokusila to s ním probírat a Váš psychiatr to nechtěl řešit. Tak je možnost obrátit se na odborné zařízení v místě Vašeho bydliště. Respektuji, že nechcete přímo sdělovat město (skrytá pozn.), tak doporučuji napsat do vyhledávače AT poradna a Vaše město a zobrazí se Vám tam Adiktologická poradna, kam se můžete objednat. Doporučuji využívat jejich služby i po případné detoxifikaci, abyste měla i v následujícím období podporu při případných obtíží. Jejich služby jsou bezplatné. 

 

Pokud byste to chtěla řešit hospitalizací je to asi pro Vás komfortnější a bezpečnější varianta. Máme dobrou zkušenost s PN Kosmonosy, zde je odkaz https://www.pnkosmonosy.cz/detox.php. Je možné se tam telefonicky objednat k detoxifikaci a Váš psychiatr by napsal lékařskou zprávu (doporučení). V případě hospitalizace se vždy vystavuje na žádost pacienta pracovní neschopenka. 

 

Snad jsem zodpověděla Váš dotaz a pokud byste potřebovala další informace, určitě Vám ho rádi zodpovíme.

 

Přeji dostatek sil ke změnám.

HS

DMS

Zpět