Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

uzivani lexurinu

jita

Dobry den, prozivam velmi narocne obdobi v partnerskem zivote. Mam dve ale deti a s cilem zvladnout nejhorsi obdobi a kzizi spojenou se silnymi projevy uzkosti jsme si u obvodniho lekare nechala napsat Lexaurin. V rozmezi 2 tydnu jsme lek pouzila 3x, vzdy jednu malou tabletku denne cca kazde dva az tri dny. Je to v poradku mohu tento lek v teto situaci krtkodobe vyuzit? Podle obvodni lekarky v priade uzivani behem jednoho dvou tydnu se nic nedeje.
dekuji

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Jito,

 

opravdu, v omezeném množství a po krátkou dobu užívání této medikace, jak to užíváte Vy, se nic neděje. Závislost se vytváří postupně delší dobu a zvyšováním dávek léků. Člověk pak má tendenci k nim sahat automaticky při " každé zátěži".

 

V tuto chvíli pro Vás zřejmě znamená zvládnout situaci a nezhroutit se. Bylo by dobré vyhledat i odbornou psychologickou pomoc a poradenství, abyste měla bezpečnější způsob řešení situace a mohla ventilovat i emoce, slova, která by zapadla. Možná je ve hře I partnerské poradenství. Přála bych Vám,  ať tuto situací ustojíte pro sebe a děti, co nejlépe. A zkuste si věnovat dostatek odpočinku,  naplňujících aktivit, pestrou stravu a dostatek nealko tekutin. 

 

Pokud budete potřebovat,  řekněte si o pomoc. 

 

Za Drogovou poradnu 

HS

DMS

Zpět