Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

zneužití xanaxu

Kamil

Zdravím, chtěl bych poradit. Zkusil jsem xanax 2mg asi víc než bych měl za 3dny jsem jich měl asi 10, pak jsem 8 dní neměl a po 8 dnech jsem za 5 dní užil asi 15 xanaxu. Jde o to že jsem vysadil naráz a teď po 4. dnu jsem podobně jako předchozí dny nemohl spát, měl jsem noční můry a přišlo mi že nespím. Včera to bylo ale tak hrozne že když jsem zavřel oči a chtěl usnout tak jsem myslel jako blázen a když ta myšlenka byla nejhorší tak jsem sebou cuknul, jediné co mě napadlo dát si xanax na zklidnění, užil jsem nejdřív 0.5mg a poté 1mg. Chci se zeptat co mi pomůže při usínání a hlavně proti tomu cukání. Předem děkuji za odpověď, a přeju krásný zbytek dne.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Kamile,

 

omlouváme se za pozdější odpověď a snad bude pro Vás i nadále aktuální. Nejsme si jista z Vašeho dotazu, zda máte předepisované léky od lékaře. Pokud byste spolupracoval s lékařem určitě by Vám mohl zaměnit za antidepresiva, které mají i sedativní účinek. Co se týká léků dostupných v lékárně je možné využít na spánek Melatonin, meduňkový čaj, na křeče a cukání je dobré brát magnesium (Magne B6). Jinak je dobré k tomu pít dostatečné množství nealko tekutin, příjem vitamínů a mít přiměřenou fyzickou aktivitu.  

 

Jinak obecně je doporučováno vysazování benzodiazepinu postupně, aby se předcházelo epileptickým záchvatům či podobným dezintegračním stavům, co jste zažil. Pokud tedy byste chtěl takto narychlo vysazovat, bylo by vhodné se o tom poradit s lékařem. Jinak se vystavujete riziku poškození zdraví a ohrožení na životě. 

 

Držím palce, ať se Vám daří dobře.

HS 

 

DMS

Zpět