Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Frontin 0,25mg vysadzovanie

Bron

Dobry den,liecim sa od roku 2014 na hyperventilacnu tetaniu,panicka porucha a depresia.Mal som silne zachvaty.Presiel som cez Eliceu,Anafranil,Alventu po Seroxat 20mg,ktory beriem rano a vecer beriem Medorisper 1mg,Tritico 150mg a Frontin 0,25mg.Ten Frontin beriem cca 8rokov vecer-nikdy som nenavysoval,ani nemal potrebu navysit.Skusal som asi pred pol rokom vysadit do dohode s dr ten Frontin,ale po cca 3 tyzdnoch sa mi zacali mierne zavraty...tak som zacal brat naspat.Chcem sa opytat,ci ked ostanem na tej davke vecer 0,25mg,ci mozem dostat nejake trvale nasledky(demencia napr.)Mam 45 rokov,psychicky stav dlhodobo velmi dobry-bez navysovania AD.
Dakujem za odpoved.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Brone,

 

děkujeme za dotaz. Takto těžko předvídat, co Vám hrozí za prognózu. Frontin obsahuje benzodiazepin alprazolam, který by se měl užívat pouze krátkodobě. Jinak si po těch letech Váš organismus zvykl, i přestože to je nízká dávka, Je však otázkou, co je horší situace, zda nynější situace nebo nejasný výhled do budoucna. Asi bych Vás odkázala probrat to více se svým psychiatrem, zná Vás nejlépe a můžete probrat další plán. Nevím, zda jste zkoušel kromě medikace i psychoterapeutickou pomoc, kde byste mohl své obtíže probrat, jak zvládnout nepříjemné psychické stavy, naučit se s nimi zacházet.

Jinak je fajn, že se snažíte svou situaci řešit, a držíte se stabilně na dávkách, které nenavyšujete. To je důležitý základ k dalším krokům. Určitě je dobré vedle léků udržet si i zdravý životní styl- denní režim s dostatkem odpočinku, ale i aktivit, které budou pro Vás podnětné a zároveň úlevové. 

Pokud byste potřeboval doplnit nějaké informace, ozvěte se a pokusíme se rádi je Vám poskytnout.

 

Přeji hodně sil

HS

DMS

Zpět