Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Elontril

Sara

Dobrý den,
dostala jsem lék elontril 150mg a beru ho asi druhy týden. Od Te doby jsem poradně nespala. Přitom lék beru ráno ale nejspíše mě uměle nabijí i v noci. K lékaři jdu až 14 dnů ale už jsem naprosto vyčerpaná. Mám malou dceru a potřebuji fungovat každý den. Může se ten prášek (po dohodě s lékařem) vysadit tak brzy, když jsem ho teprve nedávno začala užívat? A jiné léky už nechci. Myslím si, že pro mě bude vhodnější pouze terapie. Toto jsou 4té léky a ze všech jsem měla vedlejší účinky které mi nedovolují “normálně” žít.

Děkuji za odpověď.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Sáro,

 

chápu Vaši nepohodu z vedlejších účinků nasazené medikace. Poruchy spánku jsou u Elontrilu popisovány za velmi časté vedlejší příznaky. Pokud  jsou dlouhodobějšího charakteru a omezuje Vás to ve fungování, určitě je dobré se o tom s ošetřujícím lékařem poradit a dle jeho doporučení vysadit.

Vedle farmakologické pomoci je určitě účinná i terapeutická pomoc. Většinou doporučuji kombinaci, pokud je potřeba farmakologická léčba, spolu s terapeutickou pomocí, mají vždy lepší výsledný efekt. Během terapie můžete posílit své vnitřní zdroje k zvládání problémů a je to velmi cenná zkušenost, i když samozřejmě je to pracnější a delší proces. Pokud jste k tomu otevřená, tak je to skvělé a držím palce, ať se Vm daří lépe.

 

Za poradnu 

HS

 

DMS

Zpět