Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

závislost

e.mc

Dobrý den,
beru 2,5 měsíce neurol 0.25mg, a na spaní zolpidem 10 mg 4 měsíce. Dále jsem po operaci srdce a beru léky na srdce. Zkouším se zbavit neurolu i zolpidenu, ale je mi docela špatně nevím jak na to můžete poradit. v noci spím jen tři hodiny. Děkuji za radu.

Odpověděl: Bára Orlíková

Zdravím Vás. Myslím, že by bylo v tuto chvíli asi nejlepší konzultovat s Vaším ošetřujícím lékařem, který Vám předepisuje Neurol a zolpidem, jak postupovat při vysazování léků. Může samozřejmě lépe zhodnotit Váš psychický a zdravotní stav, než lze takto přes internet a doporučit snížení dávkování či změnit medikaci za méně rizikovou (moderní antidepresiva, které pomohou upravit jak úzkostné stavy, tak spánkový režim, a nejsou návyková). Není myslím úplně na místě vysazovat léky svépomocí bez konzultace s lékařem. Pokud byste chtěla doporučit kontakt na jiného lékaře - psychiatra, který by s Vámi mohl situaci zkonzultovat a pomoci Vám, tak prosím napište, z jakého regionu jste. Další možností je využití psychoterapeutické pomoci, abyste měla podporu při vysazování léků a vyvarovala se návratu předchozích potížích. Tu můžete využít jak samu o sobě (psychoterapeut Vám pomůže zvládnout psychologickými postupy úzkostné stavy a nespavost, se kterými se potýkáte, ale nepředepíše Vám léky), tak samozřejmě i při lékařem vedeném vysazování léků nebo změně medikace.

Zatím přeji hodně štěstí a pokud byste měla zájem o kontakty na psychiatrickou nebo psychoterapeutickou pomoc, tak znovu napište. Držím palce.

DMS

Zpět