Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

...

lucka47

Zdravím,mám dotaz týkající se Pervitinu.
Tuto drogu jsem necelý rok užívala před 5ti lety a od té doby už nikdy,ale mám pocit,že na mě zanechala následky.Pocituji na sobě že mi selhává pamět a mám dost často výkyvy nálad ale opravdu silné.Strašně mě to štve a nevím jak si s tím poradit.Píši Vám proto že jsem si zjištovala na internetu jaké následky tato droga zanechává a tyto dvě věci tam napsány byly.Můžete mi prosím napsat jestli je možné,že to mám opravdu z toho a jak s e toho mám zbavit??Děkuji mnohokrát

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

tato poradna se zabývá spíše závislostí na benzodiazepinech, ale pokusím se stručně Váš dotaz zodpovědět.

Není možné jednoduše vyloučit ani potvrdit vliv pervitinu na Váš současný stav. Jednak jste mohla trpět částečně problémy před samotným užíváním, druhak je možné, že by se u Vás podobné problémy objevili i bez ročního užívání pervitinu. Těžko říct. V objasnění vzájemných vztahů by mohla nejspíš pomoci některá vyšetření a podrobné zmapování anamnézy. To by však měl provést odborník.

 

Objeví-li se u člověka obdobné obtíže, zpravidla vyzkouší nějaké bylinky a vitamíny (ginkgo biloba, třezalka tečkovaná, magne B6, paracetamol apod.). Rádi Vám poradí v každé lékárně.

 

Jelikož již pět let abstinujete, soudím, že jste nejspíš nějaké metody, jak paměť zlešit a náladu stabilizovat vyzkoušela. Proto bych Vás rovnou odkázala na oblast psychologie, psychoterapie a případně psychiatrie. Jestli jste si souvislostí s pervitinem poměrně jistá, můžete rovnou vyhledat zařízení, které se zabývá i touto problematikou.

 

Kdybyste si sama s hledáním kontaktů neporadila, zkuste napsat, který typ péče byste chtěla vyzkoušet a jaká města jsou Vám dobře dostupná.Pokusila bych se Vám nějaký kontakt zprostředkovat.

 

S pozdravem,

Gabriela Koryntová.

 

 

DMS

Zpět