Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Diazepam

Nela

Dobrý den,jsem zklamaná,před 2 měsíci jsem Vám tu odeslala dotaz a doposud jsem se odpovědi nedostala.V červnu jsem požila 80 tablet Diazepamu 10mg,10 prášků na spaní a pul litru vodky,i když mě našli po 26 hodinách v komatu,dostali mě z toho.nechápu,jak jsem tak vysokou dávku mohla přežít bez následků.Ted mám 60tablet Trittico,ale obávám se,že to bude málo,i kdybych to zapila litrem vodky,co myslíte?Nejsem těžká váha,jen 60kg.Doufám,že mi tentokrát odpovíte.

Odpověděl: Bára Orlíková

Dobrý den, 

 

na začátku července bohužel došlo ke kolapsu serveru, na němž je provozován web benzo.cz. 

Aktuálně je systém opět funkční, bohužel se nepodařilo zatím stále obnovit dotazy položené od února 2013 do 3.7.2014. Pokud jste položila dotaz v tomto období a nedostala jste na něj odpověď, tak to bylo v důsledku těchto technických problémů - Váš dotaz se k nám bohužel buď vůbec nedostal nebo je nyní zatím nedohledatelný v datech, která se technici snaží obnovit. 

 

Chápu, že jste byla zklamaná, že jste na svůj dotaz nedostala odpověď. Zvláště, pokud byl takto vážného charakteru. Neznám Váš zdravotní stav, a tedy nedokážu posoudit, jak je možné, že jste z předchozí zkušenosti neměla žádné zdravotní následky. A také Vám nemohu poradit (a asi to od nás není možné ani čekat), zda je množství léků, které máte k dispozici, v kombinaci s alkoholem dostatečné ke spáchání sebevraždy.

 

Rozumím tomu, že se člověk může dostat do psychického stavu, kdy se sebevražda jeví jako jediné řešení a že depresivní stavy a krize, ve kterých se člověk takto rozhoduje, jsou opravdu psychické peklo, ze kterého člověk nevidí úniku. Píšete sice podrobně o množství léků a alkoholu, které jste užila, ale nepíšete nic o tom, jak jste se cítila, jaké Vás k tomu vedly důvody, jak s Vámi lékaři pak komunikovali, zda Vám doporučili vyhledat psychiatrickou pomoc, zda jste nějaké takové pomoci využila... Počítám, že někde se Vám podařilo získat antidepresiva Trittico, o nichž píšete - a že Vám asi byly předepsané proto, abyste je užívala a aby se Vám ulevilo. Nevím ani kolik je Vám let, odkud jste. Mohla bych Vám doporučit někoho z kolegů - psychiatrů či psychoterapeutů ve Vašem regionu. Případě je možné se obrátit na krizová centra, kde by Vám poskytli bezodkladnou pomoc.

V Praze např. Krizové centrum RIAPS, kam můžete příjít kdykoliv, i v noci, bez objednání. 

 

Krizové centrum RIAPS

Chelčického 39, 130 00 Praha 3

222 586 768 (8-16 hod.), 222 582 151 (16-8 hod.)

http://www.csspraha.cz/krizove-centrum-riaps

 

Takto přes internet se o tak závažných tématech dosti špatně komunikuje a navíc nejsme non-stop k dispozici a odpovědi přicházejí se zpožděním, bylo by ideální, kdybyste se odhodlala využít co nejrychleji nějakou odbornou pomoc osobně.

 

Držte se a dejte případně vědět, jak to s Vámi vypadá.

 

Bára Orlíková   

 

 

 

DMS

Zpět