Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

rivotril

strom

Velmi pekne ďakujem za predošlé odpovede, s akupunkt. zatial počkám, išiel som k tretiemu psychiatrovi ten mi hned vysadil Frontin a nasadil Rivotril zo dna na den čo ma teda prekvapilo, lebo sa mi zdal fajn zatial najlepší, este stastie ze mam zasoby Frontinu. Predpísal mi este Alventu, strasne sa mi drieme uz tri dni beriem 1 x Alventu a Rivotril 0,5mg - 1/4-1/4-1/2-1/2 pred tým som bral denne Frontin 1,25 Zatial som druhý den bez Frontinu a uvazujem ze si ho budem pridávat k liečbe mam este tri balenia a postupne vysadzovať je možné nahradit jedno benzo hned druhým ? Nevzniknu absťáky aj ked Rivotril by ich mohol vychytat kedze je proti epilepsii a panickej poruche. Dakujem a pekny den.

Odpověděl: Tereza Mazáková

Dobrý den,

 

Děkuji za zpětnou vazbu. Je fajn, že se neustále snažíte a společně s lékaři hledáte tu nejvhodnější kombinaci léčiv.

 

Bohužel se již ptáte na kombinace léků, které již přesahují moji kompetenci - nejsem primárně psychiatrem a vzhledem k tomu, že látky kombinujete, nebylo by vhodné takto „na dálku" konzultovat tyto již detailní aspekty, na které se ptáte.

 

Zkusila bych chvilku setrvat u toho, co Vám lékaři doporučují - změna nemůže přijít ihned a změny v medikaci jsou vždy psychicky náročné, což také již pociťujete. Čím ví c a častěji však budete do medikace zasahovat, tím více si můžete uškodit, což by bylo nemilé.

 

Viz také odpovědi od kolegy MUDr. Páleníčka na Vaše další dotazy.

 

Mějte se pěkně. Budete-li chtít, můžete se na nás kdykoliv znovu obrátit.

 

S pozdravem a přáním hezkého dne,

 

Tereza Mazáková

 

 

DMS

Zpět