Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Nebitrix, Rivotril

strom

Moje zlepšenie pokračuje rýchlejšie ako som si napriek svojmu pesimizmu predstavoval. Už beriem len 75 mg Alventy denne + (Ca,Mg,valerianu, Bkomplex, rybýtuk...) Uvažujem či brať polku Nebitrixu alebo polku Rivotrilu... Nemávam uz ani ten pocit opitej hlavy a rozne bolesti kadetade (panicka porucha+uzkostná porucha)okrem občasných črevných potiaží, mojim problem je teraz len tep/pulz, aj ráno mám 74, pri fyzickej námahe aj 85 niekedy i viac, preto uvažujem či na zníženie si zobrať Nebitrix alebo Rivotril. Polka Nebitrixu mi zníži tep na 65 čo je tak akurat. Môžem Nebitrix (Nebilec) brať len občas, alebo sa musí brať pravidelne, dakujem vopred za odpoved.

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Dobrý den,

 

děkujeme za dotaz. Průměrný pulz u mužů však bývá okolo 75 tepů/min a samozřejmě může při fyzické námaze stoupat. Podstatné také je, že tepová frekvence je fyziologická funkce, kterou lze psychosomaticky ovlivnit. Lze jí tedy vůli snížit a samozřejmě lze sám sebe dobře "vystresovat" a tudíž jí I zvýšit.

 

Pokud máte pocit, že je Vaše tepová frekvence příliš vysoká, např. protože jste vrcholový sportovec (ti mají často pomalou tepovou frekvenci právě kvůli svému trénovanému organizmu) nebo protože to u Vás není zvykem, pak navštivte svého praktického lékaře. Každopádně nebivolol (Nebitrix) je nutné brát pravidelně a rozhodně ho nenasazovat bez lékařského doporučení. Clonazepam (Rivotril) nemá vliv na srdeční tep přímo, ale může ho snížit zmírněním úzkostných symptomů, nicméně i o jeho užívání by Vaši ošetřující lékaři měli každopádně vědět. Samozřejmě jakoukoli úpravu medikace je možné provádět až na základě doporučení a souhlasu Vašich ošetřujících lékařů.

 

Stačí to takto? Pokud byste potřeboval, neváhejte poslat další dotaz.

 

S pozdravem

Zbyněk Oktábec

 

DMS

Zpět