Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

tep pulz

strom

Dobrý deň, beriem dva mesiace Alventu ale som z nej dost hyperaktívny, hned mi stupne tep na 74 a pri fyzickej aktivite aj viac, často uz ked sa zobudim mam 70. Beriem na spanie este polku Rivotrilu a okrem vitamínov, minerálov, valerianu, a este 1/4 Nebitrixu na znizenie tepu/pulzu. Mám ostat pri liečbe Alventou, alebo zmeniť antidepresívum na iné ? Dovi. Liečim sa na panicku a uzkostnu poruchu

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Dobrý den,

 

děkujeme za dotaz.

 

Prosím, na podobný dotaz týkající se tepu jsem Vám již odpovídal, akorát se Vám omlouvám za zdržení ve zveřejnění...

 

Co se týká změny Vaší léčby Alventou, je potřeba se domluvit s Vaším ošetřujícím psychiatrem.

 

Stačí to takto?

 

S pozdravem

 

Zbyněk Oktábec

 

 

P.S. pro jistotu přikládám odpověď na Váš dřívější dotaz, viz níže.

 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Průměrný pulz u mužů však bývá okolo 75 tepů/min a samozřejmě může při fyzické námaze stoupat. Podstatné také je, že tepová frekvence je fyziologická funkce, kterou lze psychosomaticky ovlivnit. Lze jí tedy vůli snížit a samozřejmě lze sám sebe dobře "vystresovat" a tudíž jí i zvýšit.

Pokud máte pocit, že je Vaše tepová frekvence příliš vysoká, např. protože jste vrcholový sportovec (ti mají často pomalou tepovou frekvenci právě kvůli svému trénovanému organizmu) nebo protože to u Vás není zvykem, pak navštivte svého praktického lékaře. Každopádně nebivolol (Nebitrix) je nutné brát pravidelně a rozhodně ho nenasazovat bez lékařského doporučení. Clonazepam (Rivotril) nemá vliv na srdeční tep přímo, ale může ho snížit zmírněním úzkostných symptomů, nicméně i o jeho užívání by Vaši ošetřující lékaři měli každopádně vědět. Samozřejmě jakoukoli úpravu medikace je možné provádět až na základě doporučení a souhlasu Vašich ošetřujících lékařů.

Stačí to takto? Pokud byste potřeboval, neváhejte poslat další dotaz.

S pozdravem
Zbyněk Oktábec

 

DMS

Zpět