Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

nespavost

inga

Dobrý deň,
prosim o radu,mala som zdravotne problemy,kde som čakala na histologiu a neuveritelne som sa bala.cele to trvalo od decembra až do februara.už koncom decembra som začala mavat problemy so spankom,v pohode som zaspala ale budila som sa vel akrat za noc s myšlienkami ohladom o moje zdravie a existenciu.išla som do nemocnice,prišli vysledky z histologie a ja som mala pocit,že som sa konečne ukludnila.ale moj spanok sa ešte zhoršil.teraz už neviem ani zaspat a niekedy mam pocit že nespim celu noc ani minutu.posledne dni mam v sebe aj nezvyčajnu nervozitu ,hoci už nemam mat prečo,teda okrem toho že si v noci neoddychnem.bola som už aj u lekara ,ktory mi nasadil XANAX SR na noc a rano lexaurin aj na obed.bojim sa to uživat,ešt esom si to ani nedala.Viete mi prosim poradit,či je lepšie to nasadit a organizmus sa tak ukludni a bude zase všetko ok ,ale mam skor niečo kupit v lekarni prirodne:Prosim poradte mi.

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás, Ingo,

 

jestli tomu dobře rozumím, bojíte se nasadit léky a ráda byste proto ještě před tím nasazení léků konzultovala s někým dalším. Není tedy nic snazšího, než se obrátit na nějakého dalšího lékaře - ideálně psychiatra - a celou situaci s ním dopodrobna probrat. Zmiňtě i to, že z léků máte obavy a že byste ráda před nasazením léků vyzkoušela jiné - přírodnější - varianty, jako jsou třeba bylinky.

 

Ono je těžké a trochu nezodpovědné vám takhle po internetu schválit nebo doporučit jinou variantu. S psychiatrem jste určitě svou situaci probrala víc, než co já se dovím na pár řádcích. Navíc se některé bylinky nedoporučují s léky kombinovat. Proto bych byla raději, kdybyste si zašla k dalšímu psychiatrovi a nebo alespoň zkusila zavolat tomu, u kterého jste byla. Není nic jednoduššího než se zmínit o tom, že máte z nasazení léků strach - možná vás uklidní. A že byste přeci jen ráda vyzkoušela nejdřív bylinky. 

 

Obecně by vám na zklidnění a snadnější usnutí nejspíš i v lékárně doporučili meduňku, případně kozlík, chmel, nebo jejich kombinaci. Ale vždy je potřeba dobře zvážit, je-li možné je ve vašem případě užívat (např. v kombinaci s léky, které užíváte), případně jak postupovat, kdybyste se nakonec rozhodla vyzkoušet léky, které vám předepsal doktor (jak dlouho po užití bylinek je v pořádku je nasadit).

 

Doufám, že jsem byla srozumitelná. Kdyby bylo potřeba, znovu napište. Jinak přeju, ať se vše dá co nejdřív do pořádku.

 

S pozdravem,

Gabriela M.

DMS

Zpět