Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Špatné vyjadřování

LudmilaK

Dobrý den, 7.měsíc užívám Helex retard. Momentálně jsem ve fázi snižování, pár týdnů užívám 0,5 mg z původního 1mg. Vysazuji velmi pozvolna. Soucasne užívám ad Aurorix. Ad, která pracují se serotoninem, na mne působila snad všemi vedl.účinky. Můj dotaz:poslední měsíce jakoby špatně dávám dohromady větu. V hlavě jasná myšlenka, špatně se mi ale vyslovuje. Lidi tvrdí, že to neslyší, já ale vnímám, že drmolim. Může za to jeden z léků?

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás.

Bohužel, to takto na dálku moc nepoznáme.

 

U léku Helex Retard jsou uváděny možné nežádoucí účinky, především u delšího užívání nebo snižování dávky (což jste uvedla, že je Váš případ). Patří do nich mírná ospalost, bolest hlavy, neostré vidění, poruchy paměti, schopnost soustřední, poruchy řeči, zmatenost atd., tudíž si dokážu představit, že to co uvádíte, je možné právě léky (ale také nemusí).

 

Auronix sebou také nese několik nežádoucích účinků, jako je neklid, úzkost, podrážděnost, bolest hlavy, sucho v ústech atd., což také může mít vliv na schopnost vyjadřování.

 

Jste ve fázi snižování léků, to zpravidla nebývá úplně příjemný proces, zbytečně se nestresujte tím, co jak uvádíte, okolí nevnímá. Pokud by Vás to přece jenom hodně trápilo, doporučuji pohovořit s ošetřujícím lékařem, který Vám léky předepisuje, zná Vaši současnou situaci a především zdravotní stav.

 

Každopádně přeji ať je Vám brzy celkově lépe.

 

Mějte se hezky. S pozdravem MK 

 

DMS

Zpět