Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

LEXAURIN

LENA

Již jsem se něco málo ptala...Beru Lexaurin 5 dní,ráno a večer půlku z důvodu úzkostí kvůli rozchodu s přítelem.V sobotu jdu s přáteli na oslavu a chtěla bych vědět jestli si muhu dát třeba 2panáky na přípitek?Mám na sobotní den lexaurin vypustit nebo raději nepít vůbec.Nejsem alkoholik,takže to není až tak důležité,ale jdeme si zatancovat a vždycyk to s tím spojíme...Lena

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dobrý den Leno.

Benzodiazepiny se dělí na skupiny - podle intenzity tlumivého účinku, dále dle rychlosti vylučování, s čímž je úzce spjata délka účinku. U Lexaurinu je vylučovací poločas dlouhodobý, což je doba za kterou se množství účinné látky v organismu sníží na polovinu a to je doba delší než jeden den.

 

Uvádíte, že lék užíváte 5 dní, jste tedy na počátku léčby. Doporučuji lék svévolně nevysazovat, nekombinovat s alkoholem a dodržovat léčebný režim tak, jak jej nastavil lékař. Tato kombinace je nevhodná a nebezpečná. I kdybyste jeden den lék vysadila, stejně by jeho účinná látka v organismu byla díky výše zmíněné délce vylučování, nepodstupujte tak zbytečná rizika.

 

Mějte se hezky, s pozdravem MK

 

 

DMS

Zpět