Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Rivotril

Honza

Dobrý den..2 roky už beru rivotril na předpis. Jen O,5 mg denně. Od loňského listopadu se mi podařilo snížit dávkování už 3 měsíce na 0,125 mg.Můžete mi poradit jak postupovat dále ve snižování dávky. Vzdy po snížení u mě následoval silný tinnitus a pocit silné elektřiny v těle, že se nedalo ani ležet na zádech.Místa dotyku byly jako napojené na elektrody s do.proudem.Rivotril je prostě prokletí. Jen děkuji svému rozumu,že jsem loni odmítl zvýšení dávkování na 2 mg denně od svého neurologa.Už při 0,5 mg mi způsoboval výpadky paměti i slov.Beru ještě citalec 2 roky 10 mg.Děkuji.

Odpověděl: Markéta Kordová

Dobrý den Honzo.

Nejrozumnější by bylo vysazení a vše co kolem toho prožíváte řešit s ošetřujícím lékařem. Asi bych doporučila neřešit to s neurologem, ale předpokládám, že když užíváte i antidepresiva, že Vám je předepisuje specializovaný lékař/psychiatr. Zkuste to vše probrat s ním. Přes internet se tyto záležitosti řeší opravdu velmi těžko.

Pokud byste potřeboval nějaké kontakty na lékaře specializující se na oblast závislostí, napište a uveďte, jaká města máte v dosahu, pokusíme se Vám nějakého doporučit. Nebo se sám můžete podívat do databáze zde: www.drogy-info.cz (v rubrice Mapa pomoci - zadat okres, kraj, město a druh - v tomto případě AT ambulance nebo Psychiatrická léčba).

Přeji, ať je Vám brzo lépe.

S pozdravem MK

 

 

DMS

Zpět