Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Jak dlouho v krvi

Blanka

Dobry den, chtela bych se zeptat, jak dlouho jsou z krve na jaterni test poznatelne znamky uzivani hypnotik zejmena zolpidemu. Dekuji za odpoved

Odpověděl: Amrit Sen

Blanko, zdravím Vás,

pokud jdete na jaterní testy, tak Vám uvedené léky v krvi detekovány nebudou. To se může stát pouze tehdy, pokud se provádí test cílený na detekci návykovách látek, který, jestli jste plnoletá, se jen tak neprovádí.

Navíc laboratorní testy jsou poměrně nákladné.

Jinak by tomu mohlo například v nemocnici před porodem, pokud by lékaři měli podezření, že návykové látky užíváte, nebo v souvislosti s podezřením se spáchání trestného činu, například řízení motorového vozidla "pod vlivem". Pak byste se musela ze zákona takovému testu podvolit, nebo by se vycházelo z toho, že jste se protiprávního jednání dopustila a hrozilo by Vám trestní stíhání.

I tak byste o cíleném testu měla vědět.

Připojuji přehled detekovatelnosti nejčastěji užívaných návykových látek u nás, kromě alkoholu.

Každý člověk je jedinečně nastaven, takže se u jednotlivců může výsledek, díky nastavení metabolismu, momentální kondici a schopnosti odbourávání podobných látek z těla, také na jejich množství, kvalitě a frekvenci užívání, lišit.

 

Přítomnost drog se tedy většinou, v závislosti na druhu testu, ale zejména na frekvenci užívání, jejich množství a kvalitě, detekuje zhruba v těchto časových úsecích:

 

Benzodiazepiny
- detekce záleží na vylučovacím poločasu - u krátce působících lze látku detekovat po několika dnech, u dlouhodobě působícího Diazepamu až 3 týdny.
Doba, po kterou lze výše uvedené drogy zjistit ze slin a potu je obdobná jako u testů ze vzorku krve.
Marihuana (THC)
- detekce z moči 1 - 30 dní, výjimečně déle, v závislosti na intenzitě předchozího užívání, při občasném užívání se testy negativizují cca do 14 dní
- detekce z krve do 14 dní, při občasném užívání se testy negativizují cca do 10 dní
Pervitin
- detekce z moči 3 - 21 dní, v závislosti na intenzitě předchozího užívání, při občasném užívání se testy negativizují cca do týdne
- detekce z krve 1 - 3 dny
Extáze
- detekce z moči max 14 dní, při občasném užívání se testy negativizují cca do týdne
- detekce z krve 1 - 3 dny
Kokain
- detekce z moči do 12 - 24 h, detekce z krve do 24 h, v závislosti na intenzitě předchozího užívání
Heroin a další opiáty
- detekce z moči 2 - 3 dny, detekce z krve 1 - 2 dny, v závislosti na intenzitě předchozího užívání

 

Doba, po kterou lze výše uvedené drogy zjistit ze slin a potu je obdobná jako u testů ze vzorku krve.

 

Proč se vlasně ptáte, obáváte se něčeho?

Kdybyste se potřebovala ještě na něco doptat, kdykoli napište. Odpověď můžeme nechat skrytou, pošleme kód, díky němuž ji uvidíte jen a pouze Vy.

 

Přeji vše dobré,

Amrit Sen.

DMS

Zpět