Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

závislost na lexaurinu

schiwi30

Dobrý den, ráda bych prosila o radu, už několik let docházím k psychiatrovi a psycholožce (neuroza,agorafobiem, fobie z cestování). Po porodu asi tři měsíce jsem se složila (přítel stále v práci, žádné kamarádky, nezájem mých i přítelových rodičů o syna) na vše jsem byla sama a jako prvorodička jsem si připadala jako špatná matka (nešlo mi kojení atd.) byla jsem na krizovém centru v brně a pak u psychiatra. ten mi předepsal oxazepan, potom lexauri (ještě beru ráno půlku citalec a na noc tritico) a já si po nějaké době uvědomila, a přiznala si, že bez lexarinu neudělám krom, že mi pomáhá vše zvládnout.a že jsem na něm závislá. když je dobrý den, beru 2denně, jinak spíše 4. vše jsem řekla psycholožce a psychiatrovi. který mně velmi zaskočil, že je to moje vina, že si mám přečíst přib. leták, a co jsem čekala. No nyní jsou pro mně návštěvy u něj stresující a odcházím z brekem. chce mi dávat jen půlku lexaurinu, kdyyž mu říkám, že je to velký skok a málo. tak jen mávne rukou. Chci se toho zbavit a nevím jak. Nechci kvůli synovi kterému je teď 22měsíců do léčebny to bych nepřežila. je nějaký denní detox,(připomínám že s psychiatrem si nerozumím a hledám si jiného) nebo do nemocnice na detox a co potom?

Odpověděl: Markéta Kordová

Zdravím Vás.

Je chvályhodné, že hledáte cestu jak z toho ven. Pokud chcete změnit lékaře (na což máte právo), můžeme Vám doporučit nějaké kontakty, ale netuším, kde žijete. Uvádíte, že jste byla na krizovém centru v Brně, takže předpokládám, že někde poblíž Brna (?).

Pokud ano, můžete zkusit se obrátit na kolegy z organizace Podané ruce, zde kontakt:

Psychiatrická AT ordinace

Hapalova 22, Brno

Tel: 541 226 070
psychiatricka.ambulance@p...

MUDr. Ronald Marek
Tel: 777 916 263

Najdi na mapě.

Ordinační hodiny:

PO 8,30 - 14,00

ÚT 8,30 - 16,00 (pouze po telefonickém objednání předem)

ST  8,30 - 15,00

ČT 10,00 - 15,00 (ul. Vídeňská 3-substituční program)

PÁ  8,30 - 13,00  

Konzultace je možná i mimo běžné ordinační hodiny, vždy na základě telefonické domluvy. Vstup je volný, možný i bez lékařského doporučení, vhodné je se objednat se na uvedených tel. číslech předem.

Více zde: http://www.podaneruce.cz/programy-a-pece/psychiatricka-at-ordinace/

Nebo se sama můžete podívat na další možnosti do databáze specializovaných pracovišť zde:

www.drogy-info.cz - v rubrice Mapa pomoci zadat kraj, okres, město a druh (v tomto případě AT ambulance nebo Psychiatrická léčba).

 

Mějte se zatím hezky, MK

 

DMS

Zpět