Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Marihuana a lexaurin

aisha

Dobry den,

mam dotaz. Trpim panickou poruchou, ale neberu na ni AD, snazim se zvladat bez. Dnes jsem byla na navsteve a bohuzel sem nevedome uzila marihuanu formou susenky, zjistila jsem to az ve chvili, kdy jsem mela uz 1/4 susenky snezeno. Nepoznam marihuanovou susenku, kdybych o ni vedela, vubec si nedam.

Kdyz sem dosla z navstevy domu, silene mi klesl tlak a prisel na me panicky zachvat. Snazim se rozdychavat bez lexaurinu, ale citin, ze si potrebuju dat ( beru pri atakach jen kousek- 1/4 ruzoveho) Moje otazka zni,mohu si po te susence lexaurin dat? Je zde rozmezi uz 6 hodin od poziti susenky. Dekuju

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Dobrý den,

 

omlouvám se za opožděnou odpověď, ale obávám se, že už jste stav přečkala, tudíž je již bezpředmětná.

 

Nicméně, ano, stav je možné ovlivnit benzodiazepiny, např. bromazepamem (Lexaurin), ale jen zřídkakdy je nutné v takových situacích medikamentózní terapie. Většinou stačí deeskalační techniky, které však musí být prováděny někým, kdo není aktuálně ve stavu intoxikace.

 

Upřímně se spíš divím Vašim hostitelům, kteří Vás na marihuanu v sušenkách neupozornili dříve. Pro některé jedince může být užití marihuany nebezpečné a zvláště v případě užití ve formě potravy, kdy se množství užité látky velice špatně koriguje.

 

S pozdravem

Dr. Zbyněk Oktábec

DMS

Zpět