Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Trittico

Misa

Dobry den. 7 tyzdnov uzivam trittico 1 tabletu a 2 tretinky na noc a xanax 0.5. Lieky na spanok ucinkuju uz dobre, len som od nich do obeda strasne unavena a malatna a poobede od 16.00 cca mam zavraty az do vecera pokial nezoberiem lieky. Je mozne mat neziaduce ucinky este aj teraz??? Tlak mam v poriadku. No stale sa mi toci hlava. Aj pocitovo citim cez den taky diskomfort. Da sa k tym liekom nasadit aj nieco ine, aby som cez den bola trocha viac ,,stastnejsia,,? Treba zmenit lieky ci pockat este? Chcem ist na dovolenku no bojim sa co s tymi zavratmi. Dakujem za odpoved...

Odpověděl: Veronika Pavlíková

Dobrý den,

 

co popisujete může být například účinek Xanaxu, který u Vás přetrvává ještě i druhý den po probuzení. U benzodiazepinů se často objevují závratě. Nevím, jestli berete 1+2/3 Trittica 75mg nebo 150mg. Jedno i druhé jsou poměrně malé dávky a působí dobře na spánek, vysloveně stavy motání hlavy by neměly způsobovat.

Spíš než přidávat něco přes den, bych nejdřív zkusila ubrat trochu Xanaxu, jestli se druhý den dopoledne nebudete cítit trochu lépe. Samozřejmě můžete se zeptat Svého lékaře, jestli by u Vás bylo vhodné nasadit antidepresiva během dne, určitě byste se měla zastavit u Vašeho lékaře ještě předtím, než pojedete na dovolenou, aby Vám odpověděl na Vaše otázky, protože Vás zná a zná i Vaše potíže, kvůli kterým Vám byly tyhle léky nasazeny.

 

S pozdravem,

VP

DMS

Zpět