Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

benzodiazepiny

luciper

Dobrý den, moje matka je několik let závislá na benzodiazepinech (neurol) .V současné době je podruhé na léčení v LNN Nechanice. problém je, že by měla začátkem prosince ukončit léčení, nemá se ale kam vrátit. Díky svému chování, je z ní bezdomovec, čeká ji soud za nebezpečné pronásledování, krádeže atd. Potřebovala bych poradit, kde by se mohla po ukončení tříměsíčního odvykacího programu v Nechanicích dál léčit. Vzhledem k její soc. situaci, i nynějšímu psych. stavu, by to měla být nejlépe léčba pobytová. Děkuji za odpověď. matce je 59 let.

Odpověděl: Markéta Kordová

Zdravím Vás.

Nejlépe by bylo, kdybyste se spojila se sociální pracovnicí přímo v Nechanické léčebně (ještě během léčby maminky) a požádala ji o pomoc se zprostředkováním následné péče pro maminku. Také by nebylo od věci s jejím ošetřujícím lékařem zkonzultovat, co by bylo vhodné s ohledem na maminky aktuální stav, věk, diagnózu atd, má přece jen o její situaci větší přehled...

 

https://www.fnhk.cz//pacient-a-jeho-blizci/kontakty/telefony

 

Nebo se můžete podívat sama na možnosti. Veškeré kontakty na specializovaná pracoviště v celé ČR naleznete zde v databázi: https://www.drogy-info.cz/mapa-pomoci/?t=&r=6&d=74&c=35#result - v rubrice Mapa pomoci je třeba zadat kraj, okres, město a druh služby (v tomto případě můžete volit z těchto možností Následná péče a doléčování - Psychiatrická léčba - Terapeutická komunita, pobytový program).

 

Mějte se hezky, ať se podaří vše zdárně zařídit.

 

S pozdravem, MK

 

 

 

DMS

Zpět