Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Vysazení neurolu

Katka

Dobrý den,beru mirtazapin 15mg,k tomu jsem dostala 0,25neitolu,zjistili mi tetanii a a k tomu se přidala panicka úzkost,chtěla bych vysadit neurol ..první týden jsem brala 2×0,25...teď týden 1×0,25 ,zítra beru poslední ,jak mám prosím pokračovat s vysazenim.Dekuji za odpoved

Odpověděl: Tereza Ehrenbergerová

Dobrý den, Katko.

Pokud jste brala Neurol před vysazováním jen ten týden a potom týden v poloviční dávce, buď můžete zkusit vysadit úplně, nebo možná lépe ještě několik dní užívat jednou denně 1/2 tablety (většinou se ponechává déle večerní dávka, ale záleží na vás, co "potřebujete" více).

 

Během tak krátké doby užívání se pravděpodobně nestihl vytvořit silnější návyk a vysazení v tomto tempu je tedy bezpečné a mělo by se obejít bez komplikací. Spíše není vyloučené, že se po vysazení v nějaké míře vrátí původní úzkostné příznaky - Neurol vám psychiatr/ička možná napsal/a na přechodnou dobu, než nastoupí účinek antidepresiva (mirtazapinu), což může nějaký ten týden trvat. Maximální doporučená doba kontinuálního užívání benzodiazepinů se pohybuje kolem 4 - 6 týdnů, zatím se tedy pohodlně vejdete.

 

Pokud byste měla ještě nějaké otázky, ozvěte se!

 

Přeji hodně zdaru se zvládáním úzkostí a zdravím!

 

DMS

Zpět