Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Doplňující informace

Stavj

Dobrý den. Píšu ohledně minulého dotazu. Rivotril mi byl předepsán kvůli úzkostem a panikám. Společně s Mirzatenem a Brintelixem. Po roce se mi stav zlepšil a začal jsem vysazovat. Zbývá už jen Rivotril. Ten ale nejsem schopen vysadit, abstaky jsou nehorázný a zároveň chci zůstat sportovně aktivní. Jde mi jen o to aby to nebyla nějak zvýšená zátěž pro srdce, když si ho před tréninkem beru = riziko zástavy srdce při tréninku, nebo tak. Hlavně chci v klidu trénovat. Vysazení ještě asi není úplně možný

Odpověděl: Tereza Ehrenbergerová

Dobrý den,

 

bohužel se mi teď váš původní dotaz nedaří dohledat, máme jich tu docela hodně... Ale obecně, pokud jste jinak zdráv (což tuším jste, jestli si to dobře vybavuji), tak si myslím, že terapeutické dávky Rivotrilu pro srdce nebezpečné nejsou.

 

Spíše bych se zamyslela nad tím, jak dlouho ho ještě chcete užívat, pokud už se cítíte dobře. Z toho, co píšete, to vypadá, že ho dále berete hlavně proto, abyste neměl abstinenční příznaky. To se bohužel s dalším užíváním moc měnit nebude, proto bych vám možná doporučila, abyste se o dalším postupu poradil s psychiatrem/psychiatričkou. Rivotril obecně není lék na dlouhé užívání, právě kvůli riziku závislosti. Velmi pomalým vysazováním se ale dají abstinenční stavy minimalizovat.

 

Kdybyste měl nějaké další otázky, určitě se ozvěte!

Ať se daří!

 

T.E.

DMS

Zpět