Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Rivotryl

Lucie

Dobry den. Chtela bych se zeptat jak dlouho trvaji abstinencni po vysazeni rivotrilu ze 3ml po 17 letech. Brala jsem antidepresiva a 3ml rivotrilu 17 let na uzkostno a depresivni poruchu plus panickou ataku. Ted mam nove antidepresiva Velafaxin 125ml 1ml rivotrilu a lyriku 50ml-50ml a 75ml. Vysazeny rivotril mam tyden. Mam velky tres motani hlavy obcas brneni,rozmazane videni zavrate a buseni srdce. Nevim co muze byt po lekach a co jsou abstinencni priznaky nebo bo muze byt po lekach. Jak dlouho muzou abstinencni priznaky pretrvavat. Po tak dlouhe dobe brani rivotrilu. Dekuji za odpoved Lucie.

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Lucie,

 

děkujeme za Váš dotaz. Je skvělé, že jste se pustila do vysazování Rivotrilu, které bývá v ambulantních podmínkách velmi složité. Obvzláště po tak dlouhé době, jakou uvádíte. Vysazování a k tomu odvykací stavy jsou velmi individuální záležitostí a nelze předem určit jejich průběh ani délku.

 

Bylo by vhodné, abyste váš stav konzultovala se svým lékařem (psychiatrem), který Vám léky předepisuje. Je možné, že je vysazování příliš rychlé.  

 

Stačí takto?

Přeji Vám vše dobré a držím palce,

Nikol Spůrová

DMS

Zpět