Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Trittico - závislost?

sig.nera

Dobrý den,
mnoho let užívám Trittico, před spaním,
1/3 až 2/3 tablety. Může tato závislost způsobit zdravotní problémy? Jsem alergik (pyl, potraviny, plísně) a poslední dobou velmi trpím celkovým zahleněním. Může se jednat o EER? Pokud ano (jsem objednaná na ORL), mohlo k tomu Trittico přispět? Jinak pravidelně užívám jen Atoris 30,

děkuji za odpověď.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den,

 

děkujeme za dotaz a ohledně nežádoucích účinků Trittica předpokládám, že by se již projevily zpočátku užívání, ale samozřejmě nechci zlehčovat Vaše obtíže současné. Jako každý lék může mít i Trittico nežádoucí účinky, které se mohou projevovat u každého jinak. Při své práci jsem se s těmito obtížemi zatím nesetkala. Svou roli v tom mohou hrát i jiné užívané léky nebo přírodní preparáty, které se mohou vzájemně ovlivňovat. V příbalovém letáku u léku jsou vyjmenované nežádoucí účinky trazodonu, látky obsazené v Tritticu, a většinou se týkají kardiovaskulárních obtíží, příp.psychických stavů, serotoninový syndrom apod.

Je fajn, že jste si zajistila vyšetření na ORL, protože takto vzdáleně diagnostikovat nějakou příčinu je hypotetické. Sdělte lékaři Vámi užívané léky, aby to vzal v úvahu a případně udělal potřebná laboratorní vyšetření.  Přeji, ať se brzy vyzdravíte.

 

Za Drogovou poradnu HS

 

 

 

DMS

Zpět