Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Rivotril

Tereza

Dobrý den, od cca Vánoc beru Rivotril 0.5 mg, který jsem se snažila vysnizovat po čtvrt tabletě co týden a když jsem byla cca po měsíci na čtvrt tablety semlely mě úzkosti tak že jsem musela znovu večer na celou jednu tabletu 0.5 mg. Léčím se s úzkostnou poruchou už cca 10 let beru velaxin 75 mg. Zkoušela jsem zvýšit velaxin na 125 mg ale bylo mi zle. Řeším životní krizi, musím prodat byt abych zaplatila dluhy je to šílený zápřah na nervy, který mi bohužel Rivotril 0.5 mg na noc pomáhá nějak ustát. Psychiatricka mi dala ještě Trittico 75 ale to že strachu že serotoninové ho syndromu v kombinaci s Velaxinem jsem nedokázala vzít. To samé mi dala Quentiapin 25 mg ale poshlednuti videí na YouTube jsem taky nedokázala vzít. Takže současná medikace velaxin 75 mg, večer Rivotril 0.5 mg. Nikdy ho nechci zvýšit. Když mám úzkosti vezmu navíc Atarax nebo na nespavost 2 tbl prothazin. Ta moje situace s prodejem bytu se může táhnout třeba 3 měsíce...budu muset potom na vysazení na detox když se sama bojimcokoliv dělat s těmi léky mám paniku z nespavosti. Teď právě řeším životní krizi. Děkuji za odpověď.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Terezo, 

 

chtěla bych Vás ocenit, že nechcete v současné situaci s užíváním bzd setrvat a že se snažíte držet užívání Rivotrilu do určité dávky, přestože musíte řešit náročné situace. Jak píšete, zřejmě by bylo pro Vás nejvhodnější jít na detoxifikaci do zdravotnického zařízení. Nemusela byste mít na sebe takový tlak v běžném fungování. 

S lékařkou bych nadále otevřeně řešila medikaci, mluvila s ní o svých obavách apod. Také by Vám mohla pomoci se zařízením detoxifikace s napsáním lékařské zprávy. Nevím, zda vedle spolupráce s psychiatričkou jste vyhledala podpůrnou terapeutickou pomoc ke zvládání úzkostných stavů? Určitě bych to na Vašem místě zvážila. Budete mít možnost probrat zátěžové situace a naučíte se techniky k lepšímu zvládání úzkostí. 

Pokud byste potřebovala dát odkaz na nějaké zařízení či zodpovědět nějaký dotaz, určitě znovu napište.

 

Držím palce, ať zvládnete tuto situaci, co nejlépe.

HS


   

DMS

Zpět