Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Lexaurun

Radek

V minulosti mi byla diagnostikována dysthymie a somatoformní porucha. V té době mi byla předepsána antidepresiva - Esprital a následně Sertralin, obojí bez účinku. Když jsem pak dostal předpis na Lexaurin, okamžitě zafungoval: ráno jsem vstal během několika minut, bez obvyklých bolestí hlavy a potíží s rovnováhou. Již další den byl ale efekt podstatně slabší, takže jsem si dávku zvyšoval až na několikanásobek předepsaného množství. Jelikož ani to příliš nepomáhalo, užívání léku jsem ukončil.

Cítím se zralý na invalidní důchod, ale bojím se nějak si ho zařizovat, aby to nevypadalo účelově. Na lůžku trávím až dvanáct hodin denně, po zbytek dne se většinou cítím silně unavený.

Vím, že touto cestou nemohu čekat žádné instantní řešení, ale budu vděčný za jakýkoli tip, který by mi pomohl najít stabilní působení, které jsem krátkodobě poznal u Lexaurinu.

Odpověděl: Hana Skořepová

 

Dobrý den Radku,

 

děkujeme za dotaz. Opravdu je na to obtížná odpověď, co by Vám mohlo pomoci, bez znalosti všech náležitostí- diagnostika, průběh onemocnění a dosavadních řešení atd. Spíše bych Vás směřovala otevřít toto téma s Vaším ošetřujícím lékařem. A případně zvážit s ním variantu hospitalizace, kde by Vám mohla být upravena adekvátní medikace. Součástí hospitalizace se nabízí i psychoterapie a poradenství, které jsou důležitou složkou v rámci úzdravy a mírnění obtíží. Nedokážu říci, do jaké míry to bude pro Vás efektivní, ale je dobré zkusit něco dalšího, jak v medikaci, tak i v nelékových technikách pomoci. O invalidní důchod máte právo zažádat. Po konzultaci se svým ošetřujícím lékařem, který zná Váš zdravotní stav a doporučí to, byste měl zajít osobně na OSSZ nebo PSSZ dle místa bydliště.

 

Koukněte na stránku https://www.cssz.cz/invalidni-duchod

 

 Ráda bych Vás podpořila, abyste si dal šanci a vyzkoušel další léčbu. Pokud byste potřeboval něco k dotazu doplnit, ozvěte se a pokusím se o odpověď. 

 

Držím Vám palce.

HS

 

 

DMS

Zpět