Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Frontin

Dita

Jak bude probíhat odvykání pokud závislý člověk užívá po dobu 5 let 0,5 mg frontinu každý den. Jak je možné,že psychiatr předepisoval pacientovi frontin po dobu 5 let a byl si vědom že jej pacient užíval každý den? Frontin se může brát nejdéle 3 měsíce. Jedná se o vážné pochybení psychiatra? Děkuji.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Dito,

 

děkujeme za dotaz. Frontin, spadá do skupiny benzodiazepinu ( účinná látka alprazolam). Vzniká na něj jak fyzická, tak psychická závislost a je dobré postup vysazování konzultovat průběžně s lékařem dle aktuálního stavu. Také je dobré pro případné komplikace nasadit jiné léky, které mohou pomoci. Nezmiňujete žádné konkrétní informace a je tedy obtížné něco doporučovat. Není jasné z jakého důvodu lékař tak dlouho předepisoval danou medikaci, i když dlouhodobě by se opravdu Frontin neměl užívat, proto by nebylo fér takto někoho vinit.

Pokud nedůvěřujete dosavadnímu psychiatrovi, zkuste se obrátit na jiné odborné zařízení adiktologického směru, kde můžete probrat celou záležitost. Napište odkud jste a pokusíme se Vám dát odkaz. Je lepší to řešit osobně než touto vzdálenou cestou. 

 

Za Poradnu

HS

DMS

Zpět