Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Vysazení neurolu

Mirka

Dobrý den,vysazuji neurol.Užívala jsem ho 4 roky 1až 1,5 tablety denně.Teď vysazuji.První týden jsem vysadila 1/4,pak 1/2.1/2 užívám 9 den.Hrozně mně buší srdíčko,jsem neklidná,necítím se dobře,někdy je mi zle od žaludku a co mně nejvíc trápí tak hrozná nesoustředěnost.Jsou to prosím příznaky z vysazení?Za jak dlouho odezní?Vysazuji 16.den.U 1/2 tablety asi zůstanu dýl ,klidně ještě dva týdny,aby si tělo zvyklo na nižší dàvku.pak vysadím další čtvrtku a pak další u každé čtvrtky zůstanu tři týdny.Můžu prosím takhle snižovat?Děkuji za odpověď.Mirka

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Mirko, 

 

s největší pravděpodobností se může jednat o příznaky z vysazení. Abstinenční příznaky mohou být různě dlouhou dobu, závisí to jedinec od jedince, může to trvat pár týdnů. Je fajn, že chcete vysadit medikaci bzd, ale buďte na sebe opatrná. Nevím, jak na tom jste zdravotně, ale pokud byste trpěla nějakým vážnějším onemocněním, je v tomto ohledu bezpečnější řešit to s lékařem. Pokud Vám medikaci předepisoval, měl by vědět i o snižování. Sama se můžete pokusit zmírnit nepříjemné stavy za pomocí dostatečného příjmu vitamínů- hlavně magnesium fungující na křeče a brnění v těle- dále dodržování běžného denního režimu s dostatečným odpočinkem, ale také fyzickou a psychickou akvititou. K zklidnění napomáhá i práce s dechem, autogenní trénink, využívání prvků z jógy. Je dobře, že se pokusíte zbrzdit i snižování a zůstanete na dávce delší dobu, aby si organismus přivykl. Nemějte na sebe v tomto ohledu tlak. Využijte i terapeutickou podporu, která by přispěla k lepšímu zvládání stavu a udržení si abstinence. Také je dobré se kouknou společně s terapeutem na příčinu užívání léků, hledání bezpečnějších variant k zvládání. Tím, že přestanete užívat Neurol se mohou do popředí dostat zasunuté věci z minulosti, které právě užíváním byly potlačeny.

Pokud byste potřebovala odkazy na odbornou pomoc v místě Vašeho bydliště napište a pokusíme se Vám ho zajistit. Obrátit se na nás můžete i v případě doplnění některých informací. 

 

Jak jsem psala, budťe k sobě pozorná, zdraví máte jen jedno.

HS 

DMS

Zpět