Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

epilepsia a antidepresíva

pavol

Dobrý deň chcem sa opýtať či je možné že sa mi po 8 rokoch užívania AD escitalopram mohli objaviť zvláštne epi záchvaty typu mrákotný stav,kedy nestratím svalový tonus ale zasiahne mi pamäť,takže normálne pokračujem v činnosti ale si nepamätám časti aktivity.A či mi antiepileptikum levetiracetam nemohlo zhoršiť úzkosť.ďakujem.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Pavol,

 

děkujeme za dotaz a omlouvám se za zpoždění s odpovědí. Určitě bych Vám doporučila spíše tyto obtíže řešit přímo s Vaším psychiatrem nebo neurologem a nepodceňovala bych situaci. Tato forma má své limity, nemáme dostatečné informace.

Některé kombinace léků se vzájemně ovlivňují i v nežádoucím důsledku. Léčba escitalopramem může příležitostně způsobit příliš nízké hladiny sodíku v krvi. Kromě toho může escitalopram způsobit záchvaty u citlivých pacientů, což může snížit účinnost léků, které se používají ke kontrole záchvatů, jako je Levetiracetam. Příznaky hyponatremie mohou být nevolnost, zvracení, bolest hlavy, letargie, podrážděnost, potíže se soustředěním, zhoršení paměti, zmatenost, svalové křeče, slabost nebo nestabilita.

Příčinou může být však i něco jiného, ale o tom by měl vědět Váš lékař, provést vyšetření a zvážit případně úpravu medikace. Takto na dálku nám nepřísluší diagnostikovat. Neváhejte a vyhledejte osobně lékařskou péči. 

 

Jinak budeme rádi, když nám napíšete o dalším vývoji. 

HS

 

DMS

Zpět