Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Prosim surne o radu

Matko

Dobry den, liecim sa dlhodobo na uzkostno depresivnu poruchu. Pred dvoma rokmi pocas hladania spravnych antidepresiv som uzival denne 1mg frontinu po dobu 8 mesiacov. Absolvoval som kratky detox a nasiel spravne AD. Nastavali vsak situacie, ked som mal povolene 2mg diazepamu podla potreby.
Teraz mam problem kvoli osobnej zivotnej udalosti. Ak ju nezvladnem, citim ze stratim sebadoveru, ktoru som tak dlho hladal. Chcem sa tymto spytat, ak si jednorazovo vezmem frontin, ci to vyvola dalsiu zavislost. Dakujem.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den,

 

již jsem na Váš dotaz odpovídala. Zde je kopie mé odpověďi. 

 

 

Dobrý den Matko, 


omlouváme se, že odpovídáme po pár dnech, snad bude odpověď pro Vás platná. Pokud si vezmete jednorázově Frontin tak závislost si tím nevyvoláte. Ovšem pokud v tom budete pokračovat nadále a kombinovat to s jinými benzodiazepiny, tak se vystavujete zvýšenému riziku závislosti. Nepíšete více informací, jak se Vám daří zvládat zátěžové situace i jiným způsobem a nic o nasazené medikací AD. Pokud spolupracujete se zařízením, uvedeným ve skryté poznámce, tak bych s nimi tyto situace otevřeně řešila. Určitě Vám nabízejí i techniky k zvládání úzkostí a stresu, které vedle medikace mohou mít dlouhodobější efekt k posilování zdravého sebevědomí. 

Pokud byste potřeboval dolpnit nějaké informace, ozvěte se opět.


Držím palce, ať se Vám daří zvládat životní situace příznivěji. 

HS 

 

 

DMS

Zpět