Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Laxaurin

Dan

Dobrý den,
Může mi vzniknout závislost na Lexaurinu,pokud ho užívám nárazově. Je to tak, že mám období, kdy si ho třeba 3 měsíce nevezmu, ale pak je zase období, kdy si ho vezmu 4x do měsíce?
Děkuji za odpověď.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Dane,

 

děkujeme za dotaz. Nepíšete nic bližšího o množství užívaného léku. Když budu vycházet z Vašeho sdělení, že užíváte Lexaurin po krátkou dobu nárazově a jedná se minimální množství, tak se nic neděje.

Závislost se vytváří postupně delší dobu a zvyšováním dávek léků. Je dobré si uvědomit situace, kdy užívání tohoto benzodiazepinového anxiolytika  realizujete. Předpokládám při nějaké zátěži, která ve Vás vyvolává úzkost nebo podobnou reakci. Pro Vás to zřejmě znamená zvládnout situaci a nezhroutit se. Zkoušel jste i jiné způsoby, jak tyto situace zvládnout?  Zkusit najít důvod a předejít tak těmto situacím?

Pro samotného člověka to může být velký nárok, V tom by Vám mohla pomoci odborná psychologická pomoc a poradenství, kde můžete bezpečně ventilovat emoce, mluvit o tom, co se s Vámi děje, hledat příčiny a následné řešení situace. Pokud budete potřebovat kontakty na některá adborná zařízení ve Vašem místě bydliště, tak dejte vědět místo okresu a pokusíme se Vám dát příslušné odkazy. 

 

Mějte se pěkně,

HS

 

 

DMS

Zpět