Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Zolpidem nebo neurol

katka

Dobrý den,
co je menší zlo? Zolpidem nebo neurol? Beru občas,když nemůžu vůbec usnout.celkově spím špatně.Nemůžu usnout, ani když před tím celou noc nespím. Po 1 tabletě Zolpidemu usnu hned,spím 5hodin.Po neurolu 0,5mg usnu za půl hodiny až hodinu a spím také 5 hodin.Po neurolu mi druhý den nic není,po zolpidemu mám druhý den špatnou paměť,ale prý není tak návykový?
Brala jsem trittico,ale to mi bušilo srdce,měla jsem vysoký tep a bylo mi špatně od žaludku a na spánek vůbec nezabíralo.Nejlépe je mi po neurolu, ale bojím se závislosti. Je mi 47let. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Katko,

 

díky za Váš dotaz a důvěru. Bohužel takto přes internet bez dalších informací o Vás a vašem zdravotním stavu nemůžeme odhadnout, co je pro Vás menší zlo.


Oba léky mají potenciál ke zneužívání a závislosti a měly by se užívat pouze krátkodobě. Bylo by tedy vhodné, abyste užívání léků na spaní konzultovala se svým ošetřujícím lékařem, ideálně specialistou v psychiatrii. Pouze lékař na základě vašeho zdravotního stavu může nasadit vhodnou medikaci.

 

Stačí takto?


Přeji vše dobré,
Nikol Spůrová

 

 

DMS

Zpět