Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Neurol

Vera

Dobrý den,
léčím se s panickou poruchou a v lednu jsem začala k AD užívat Neurol. Zabrala mi až 4. AD, takže jsem Neurol užívala dle předpisu 3x denně 0.5 až do července. Potom jsem začala vysazovat. Vždy 14 dní o 0.125 mg. Nyní jsem již byla na 0.125 mg a začaly potíže, asi po 4 dnech zvýšení tlaku, ráno bušení srdce, pálení končetin. Byla jsem na kardiologii a prý srdce ok. Tak mě napadlo, jestli to nemůže být z vysazení neurolu, resp. malého množství, jsem z toho vyděšená, doktorka myslí, že to z toho není, dokonce mi radila už úplně vysadit a brát třeba Lavekan, já bych vydržela to paleni těla, ale přeskakování srdce a ten vysoký tlak, toho se bojím a nevím, kam se obrátit. Psychiatrička mi přijde nekompetentní, nevěřím ji.Děkuji V.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Vero

 

děkujeme za dotaz a omlouváme se za pozdější odpověď. Ohledně vysnižování Neurolu můžete reagovat, tak jak popisujete. Je to spíše v rovině psychického prožívání než somatických obtíží. Dávku snižujete pomalu a postupně, což by mělo být bezpečné. Neznám však Vaše zdravotní obtíže, jen vycházím z informace, kdy byl výsledek na kardiologii dobrý.

Neurol Vám pomáhal řešit panické ataky. Bylo nebo je, co Vám pomáhá vedle Neurolu? Ataky samy o sobě nezmizí a je fajn, když posilujete i techniky, trénink k jejich zvládání. Často pomáhá práce s tělem, dechem, opakování si dobrých zkušeností a tím posilování zdravého já. Zkusila bych vedle psychiatričky si najít i odbornou pomoc tímto směrem např KBT techniky, práce s tělem. Může to nabízet psycholog nebo psychosomatické zařízení. Pokud budete mít zajištěnou tuto péči a nadále nebudete spokojená ve spolupráci s psychiatričkou, pak by bylo dobré se s nimi domlouvat. Někde funguje komplexnější tým i s psychiatrem. Zcela nemáme přesné informace o odborných zařízení z místa Vašeho bydliště, ale zkusila bych využít odkazy z patformy pro lidi s panickými atakami a podobnými obtížemi. Odkaz zde https://nepanikar.eu/pardubicky-kraj/ 

Zkuste se na to podívat a snad si dle svých představ vyberete vhodnou pomoc. Budu ráda, když dáte vědět, jak to dopadlo a případně pokud budete mít další dotaz, určitě se ho pokusíme zodpovědět.

 

Držím palce v dalších krocích a odvaze k řešení těchto obtíží.

HS   

DMS

Zpět