Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Odvykani Rivotril

Janča

Dobry den, prosím o radu, schéma k vysazeni léku Rivotril. Můj neurolog , jež mi ho předepsal na uklidnění a bolest zad, řekl, ze při této dávce mohu ze dne na den. To ale moje telo a mysl rozhodne nezvládla. Beru Rivotril 0,5mg 1 tbl na noc 2 měsíce. Prosím o návod jak bezpečně vysadit.
Předem dekuji za odpověď. JR

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den, zřejmě jste omylem zadala dotaz opakovaně. Zde dávám kopii mé odpovědi k dotazu:

 

Dobrý den Jančo, 


děkujeme za dotaz. Úplně Vám nechci dávat jasné schéma vysazování, protože je to velmi individuální záležitost a každý na vysazování může zareagovat jinak. Mohou se dostavit abstinenční příznaky a je fajn, abyste měla možnost to s někým osobně probrat a také, kdo by měl více informací o Vás a Vašem zdravotním stavu. Osobně bych Vám poradila, abyste spolupracovala po dobu vysazování s nějakým odborníkem. Buď přímo s neurologem, praktickým lékařem nebo s adiktologickým pracovníkem. 

Sama se můžete pokusit zmírnit nepříjemné stavy za pomocí dostatečného příjmu vitamínů- hlavně magnesium fungující na křeče a brnění v těle- dále dodržování běžného denního režimu s dostatečným odpočinkem, ale také fyzickou a psychickou aktivitou. K zklidnění napomáhá i práce s dechem, autogenní trénink, využívání prvků z jógy. Nemějte na sebe v tomto ohledu tlak.

Pokud byste potřebovala odkazy na odbornou pomoc v místě Vašeho bydliště napište a pokusíme se Vám ho zajistit. Obrátit se na nás můžete i v případě doplnění některých informací. 


Za Drogovou poradnu 

HS

 

DMS

Zpět