Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

psychika ...

john

dobrý deň , je možné , že človek prestane mať chuť žiť , pretože mu nevyšli veci v živote tak ako by chcel a nedarí sa mu v žiadnej sfére života... keď si uvedomuje svoju bezperspektívnosť a všade naokolo vidí ľudí , ktorí majú to , čo by chcel mať on , ale nemá to , nedosiahol to ...a trápi ho to ...keď premýšľa každý deň , načo vlastne žije , keď sa mu v živote v ničom nedarí a má výčitky , že prepásol roky , že čas uplynul a plynie a stále nemá nič z toho čo by ho robilo šťastným , naplneným ... keď nezaberajú žiadne lieky , pretože myšlienky na toto všetko sú silnejšie ... a uvažuje len nad tým ako toto všetko ukončiť čím skôr ... ? je závislý na liekoch , na alkohole ... do závislosti sa dostal práve pre nechuť žiť ...jednoducho sa nijako nedá liečiť to , že človek sa trápi nad týmto všetkým , že nedosiahol svoje sny ...a chce byť mimo , len preto aby nachvíľu prestal uvažovať nad tým všetkým ...ale ráno sa myšlienky vracajú... má vôbec zmysel takéhoto človeka liečiť ? ( pchať doňho lieky) aby bol mimo a zabudol že nie je šťastný ....? nie je lepšie odísť navždy ...ako eutanázia... pri vážnych zdravotných problémoch ...ak človek trpí duševne , je to ešte horšie ....uvažujem ,,,Váš názor ? ďakujem

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Johne, 

 

děkujeme za sdílení a dotaz na názor.  Věřím tomu, že člověk se dostane do fáze, kdy moc pozitivních věcí okolo sebe nevidí a cítí se v koncích a pak ho vedou myšlenky jedním směrem. Tento stav se samozřejmě ještě umocňuje užíváním léků a alkoholu, které naopak mohou člověka držet ve spirále, z které se mu těžko dostává. Nepsal jste nic o tom, zda jste na tento stav sám a zatím si neřekl o odbornou pomoc přímo. Možná by Vám pohled z druhé strany pomohl získat odstup od bezvýchodnosti situace a našel byste i dobré momenty. Nechci tím shazovat Vaše prožívání, i tato pomoc musí být dlouhodobějšího charakteru, abyste dospěl k posunu. Je to o čase a trpělivosti a věřím, že i tímto sdílením si říkáte o názor, pomoc. V tom vidím naději, že ještě s tím chcete něco dělat. Zkuste o tom popřemýšlet a pokud byste potřeboval kontakty na odbroqnou pomoc, tak napište okres Vašeho bydliště. Samozřejmě budu ráda, když dáte o sobě vědět, nebo s dalším dotazem. 

 

Chci Vás podpořit, ať uděláte správné rozhodnutí a dáte si ještě šanci. Hlavně v tom nezůstávejte sám a řekněte si o pomoc. 

HS

 

DMS

Zpět