Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Kofein

Heavyman

Dobrý den, jak je to s kofeinem při vysazování benzodiazepinů? Mám na mysli třeba při detoxu v řádech týdnů než se člověk dostane na nulu a zastabilizuje. Nejlépe žádný nekonzumovat a tělo zbytečně nestimulovat?

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Heavyman,

díky za Váš dotaz. Jestli správně rozumím, zajímá Vás zda je možné užívat kofein při vysazování benzodiazepinů. Nemáme informace o tom, že by bylo zásadně nebezpečné užívat kofein při vysazování benzodiazepinů či měl někdo během vysazování po užití kofeinu potíže.


Obecně na detoxech není kofein zakázaný, ale jak se říká všeho s mírou. Užívání kofeinu v nadměrných dávkách může způsobit potíže i jedincům, kteří aktuálně žádné léky nevysazují.


Mohu se zeptat, proč se na to ptáte? Vysazujete aktuálně benzodiazepiny? Máte nějaké potíže, které potřebujete řešit? Neváhejte se případně obrátit na Vašeho ošetřujícího lékaře, se kterým vysazování konzultujete. Můžete s ním probrat užívání kofeinu ve Vašem konkrétním případě. Vysazování je vždy individuální záležitost a každý může mít jiný průběh. Případně neváhejte znovu napsat.

 

Důležité je určitě mít také nějaký rozumný režim - spánek, zdravé jídlo, pohyb, pobyt venku na čerstvém vzduchu, odpočinek atd.

 

Stačí takto?

 

Přeji Vám vše dobré!

 

S pozdravem,

Nikol Spůrová

 

 

DMS

Zpět