Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Pregabalin, Neurol

Ivan

Dobrý večer. Viac ako 10 rokov užívam z prestávkami niekedy viac ako dva mesiace Neurol v dávke 0,25 mg denne. Mám diagnostikovanu Generalizovanu uzkostnu poruchu v súčasnosti sa neliecim sa u psychiatra, ale pre bolesti chrbta mi bol predpísaný liek pregabalin-mylan- v dávke 75 mg dva krát denne. Môžem ho užívať spoločne s neurolom a ako by som ho mal užívať keby som s pregabalinom chcel liečiť generalizovanu uzkostnu poruchu ( dĺžka liečby) a ako nastaviť postupné vynechanie neurolu.Moj stav je neustále a dlhodobé napätie v tele z myšlienkami na objaví z budúcnosti ohľadne zdravia a financií ako aj každodenných aktivít.Ďakujeme veľmi pekne za odpoveď.

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Ivane,

 

děkujeme za Váš dotaz a důvěru. Bylo by rozumné, abyste vyhledal lékaře (ideálně psychiatra nebo lékaře, který Vám Pregabalin předepisuje) a kombinaci těchto léků probral s ním. Bohužel bez dalších informací o Vás Vám nemohu poskytnout adekvátní odpověď. Dávkování a vysazování je velmi individuální záležitost.

Obecně je doporučováno užívání Nerourolu pouze v řádech několika dní až týdnů než odezní akutní obtíže. Dlouhodobé užívání Neurolu se nedoporučuje vzhledem k jeho závislostnímu potenciálu. Ideální je poté přejít na jinou "nenávykovou" medikaci či vysadit úplně. V kombinaci s Pregabalinem se riziko zvyšuje. Je možnost se k lékaři objednat? Byla by to pro Vás možná cesta? 

 

Píšete, že jste dlouhodobě v napětí a máte obavy z budoucnosti. Máte kolem sebe nějakou oporu? Někoho s kým můžete o svých obavách bezpečně mluvit? Určitě by byla vhodná i nějaká terapeutická podpora.

 

Nemusíte se ničeho bát. Říci si o podporu je v pořádku. Aktuální doba je složitá a je fajn hledat další zdroje, jak život lépe zvládat. Jak Vám to zní? Pokud byste chtěl vyhledat nějaké vhodné kontakty, neváhejte nám znovu napsat. Stačí větší město, které máte v dosahu, a kontakty Vám vyhledáme.

 

Stačí takto?

Přeji Vám mnoho sil!

 

S pozdravem,

Nikol Spůrová

DMS

Zpět